Hoe mooi zelfcompassie is

Vanochtend tijdens het afstemmen voelde ik dat ik extra vragen mocht stellen rondom het thema geld. Ik luisterde naar een webinar van Margareth Lynch die het boek ‘Tapping into wealth’ heeft geschreven en ze bracht je tijdens het webinar naar een situatie in het verleden waar je een ‘financieel trauma’ hebt opgelopen. Ze zei: dit is vast heel pijnlijk en je mag zelfcompassie hebben. Neem maar even de tijd om zelfcompassie te hebben. Dat heb ik gedaan. Ik kon het voelen. Ik kon het ervaren en ik kon er om huilen. Ik kon mezelf vergeven, ook al had ik er geen schuld aan omdat het iets was uit mijn kindjaren. Ik kon mijn ouders vergeven.

Na een EFT-sessie was alle emotie er uit en voelde ik iets shiften in mezelf. Het was een heel mooie ervaring.

Ook omdat ik het niet gewend ben om compassie met mezelf te hebben. Sinds ik vorig jaar begon om van mezelf te houden en mezelf volledig te accepteren kan ik compassie met mezelf hebben en heb ik ervaren hoe belangrijk dit is. Juist om jezelf te accepteren zoals je bent.

Want jaren en jaren heb ik kei en keihard gewerkt. Was ik enorm streng voor mezelf en wees ik mezelf steeds af. Ik was niet goed genoeg. Ik moest nog beter zijn en alles wat ik deed moest perfect zijn. En als het dat niet was of het resultaat was er niet naar, zette ik nog een tandje erbij. Zelfcompassie was niet aan de orde. Compassie associeerde ik met dat je jezelf zielig vindt en met jezelf te doen hebt.

Ik was hard voor mezelf. Ik moest altijd bezig zijn van mezelf. Tijd voor mezelf was er bijna niet en een vrije dag nemen buiten vakanties en feestdagen om was vreemd voor mij. Terwijl ik dit in loondienst normaal vond om deze voor mezelf in te plannen. Als ondernemer dacht ik hier helemaal niet aan. Ik ging gewoon door.

#zelfcompassie

Ik verlangde naar rust en een dag lezen, een dag op adem komen en dat deed ik alleen als mijn partner niet thuis was. In beide relaties die ik had. Ik deed dit stiekem. Dit had niets met mijn partners te maken maar met hoe ik mezelf helemaal niet gunde om een moment voor mezelf te creëren.

Ik gunde me geen rust

Ik gunde mezelf geen innerlijke rust Ik gunde mezelf heel weinig.

Omdat ik niet van mezelf hield.

Totdat ik vond dat ik me echt te weinig gunde en ik ben gaan werken aan: ik ben goed genoeg, ik vind het mezelf waard en ik langzaam leerde om van mezelf te houden.

Wat is dat een feest! Elke dag zeggen dat ik van mezelf hou, dat ik er helemaal mag zijn. Net zoals ik dat elke dag tegen mijn partner zeg. Nu ervaar ik compassie voor mezelf. Dat mag nu en ik ben er zo blij om.

Edith Helwegen Serenity Coaching www.edithhelwegen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie