Stappenplan naar Zelfliefde

Het begint al bij dag 1 sinds je moeder bent geworden. Of je nou werkt of een stay at home mom bent. Alles komt op nummer 1 behalve jij. Zoveel taken en verantwoordelijkheden komen op je af en die je dan zonder moeite draagt. Alles is zo overweldigend maar toch blijf je het DOEN.

Ik ben van mening dat elke levensfase zijn eigen charme heeft. Als je single bent heb je andere prioriteiten en doelen dan als je moeder bent. Ergens zoeken wij nog naar die jonge en single versie van onszelf nadat wij kinderen krijgen. We passen niet meer in onze oude kleding. Dezelfde kledingstijl zit niet meer comfortabel voor ons, we willen geen hakken meer dragen, geef mij maar die makkelijke sneakers. We willen niet meer die fancy tassen meer dragen, die zijn ingeruild voor een grote en efficiëntere luiertas. Haren wassen en stylen is ingeruild voor droogshampoos en een knot op onze hoofd. het liefst dragen we een joggingbroek ipv die skinny jeans. Waar o waar is die oude jonge versie van ons naartoe? Als moeder is de liefde voor je kind van onschatbare waarde, geen enkel twijfel eraan. Maaaarrr…

Wanneer begin je jezelf een prioriteit te geven? Wanneer kom JIJ op nummer 1?

Er komt een dag wanneer je een dieptepunt bereikt, wanneer alles je teveel wordt en dat je het niet meer leuk vindt. En dat is het moment van realisatie. Je bent gewoon niet leuk meer, je bent verdrietig en depri, je vindt niks leuk meer en ervaart alles als een last. Je hebt nergens zin meer in en je verwaarloost jezelf en je verwaarloost je relaties en contacten. Mensen om je heen zeggen ‘ doe er wat aan of accepteer het maar, dit is wat het is ‘. Je vraagt je af wat het doel van jouw leven is. Je vraagt jezelf af; is dit het?

Zelfliefde, wat is dat?

Zelfliefde, hoe creëer je dat? Hoe kom je daar? Wat is het in godsnaam?? Het is heel belangrijk om te realiseren en accepteren dat dit een fase is in jouw leven en dat je niet op zoek moet gaan naar je oude ik. Jij moet stappen zetten naar de beste versie van jezelf. Jij bent nu een ander versie van jezelf op dit moment, je bent ervaringen rijker, je bent wijzer en je bent prachtig. JIJ hebt kinderen op aarde gezet!! DAT is al een topprestatie!!

De stappenplan naar zelfliefde:
Spiritualiteit: je connectie met the divine/het universum. Neem dagelijks, het liefst elke ochtend een moment voor jezelf en gun jezelf wat stilte moment. Verbind je met God/het universum of waar je ook in gelooft. lees boeken of citaten. ik lees op het moment het boek van Rumi en over zijn leven. Rumi heeft hele mooie quotes die heel diep zijn en gaan over de liefde.
Dankbaarheid: Hou een journal bij met 3 a 5 dingen waar je dankbaar voor bent.
Zorg goed voor je lichaam. Geef het de voeding, geef het sport (krachttraining, lopen, dansen etc dagelijks 30 minuten), geef het voldoende slaap en rust.
Affirmaties: denk positieve gedachtes en zeg dagelijkse affirmaties tegen jezelf: Ik heb genoeg. Ik doe genoeg. Ik ben genoeg.
Zoek een hobby of doe iets wat je positieve energie geeft, waarvan je hart warm van wordt. Is het een choco taart bakken, of dansen, of als vrijwilliger werken bij een dansschool of school etc. Iets wat je energie geeft. Of ga bloggen en deel je kennis met mensen. Of maak Tiktok videos en dans en zing. het hoeft niks groots te zijn.
Sociale contacten: Kom onder de mensen! Zorg ervoor dat je af en toe afspreekt met vrienden (Die jou positieve energie geven). cut off connecties met mensen die je neerhalen of negatief energie geven, je niet gelukkig willen zien. KAP met die mensen, je doet je toekomstige zelf groots plezier!!!
Maak een visualisatiebord. Heb een doel in het leven. Wat is jouw doel? Waar wil je staan in het leven? Wat zou je allemaal willen? maar het belangrijkste: Wie wil JIJ zijn?? Hoe zie jij jezelf in de toekomst? Wil je een leuke en energieke mama zijn? Wil je een leuke blogger, fashion designer of whatever zijn? welke stappen heb je nodig om daar te komen? zet dat in je visualisatiebord!! plak alles en hang het op boven je bed, of boven je bureau of op je koelkast of ergens waar je elke dag naar kunt KIJKEN.

Ik ben van mening dat als je goed voor jezelf zorgt en jezelf prioriteit geeft dat je dan veel beter voor je kinderen kunt zorgen, een veel leuker moeder kunt zijn, een veel leuker partner kunt zijn en beter functioneert als persoon. Het belangrijkste is om een balans te vinden. Met sporten alleen kom je er niet, of met mediteren alleen, het is een combinatie met voeding voor je ziel en hart en dat is je geloof. Zorgen voor je lichaam en geest, zorgen voor je mentale welzijn dus bijvoorbeeld boeken lezen of speeches beluisteren. En werk naar je doel in het leven.

‘ Houd eerst van jezelf en dan valt de rest vanzelf op zijn plek. ‘ – Lucille Ball

Farzana Nazir Khan
Voor instagram klik hier.