Alleen met vlinders in je buik hou je het vol!

Vandaag kwam ik een jonge vrouw tegen, die al bijna een jaar zware angstaanvallen heeft. Ze heeft zelfs een paar maanden in een kliniek gezeten. Ze vertelde me (gelukkig) dat het beter met haar gaat en dat ze nu weet waardoor ze de angstaanvallen had. “Het kwam door mijn man, maar het zat zo diep, dat ik het zelf niet eens doorhad”, vertelt ze een soort van opgelucht.

Een gelukkige jeugd, maar geen plek voor emotie….

Gevolg is wel dat ze door alle angstaanvallen in een depressie is beland en niets meer kon betekenen in de opvoeding van haar drie jonge kinderen. Nu ze gescheiden is, woont ze alleen en probeert ze haar leven weer op te pakken en ook de zorg voor haar kinderen. Met haar handen stevig om een theekopje heen, vertelt ze me dat het komt door haar opvoeding. “We mochten thuis nooit onze emoties tonen. Ik heb een gelukkige jeugd gehad hoor, maar er was geen plek voor emotie.” In de kliniek werd ze uitgedaagd om te schreeuwen, huilen, lachen en ruzie maken. Ze heeft zich nu stellig voorgenomen dat ze nooit meer emotieloos door het leven wil. “Ik durf nu met kleine stapjes mezelf te zijn, ik durf nee te zeggen en ik vind het niet meer zo erg als een ander me daarom niet leuk vindt.”

Herkenbaar? Alle ballen omhoog houden, gezin, werk, sociaal leven…..

Als eigenaresse van een goedlopende optiekzaak, moest ze alle ballen steeds omhoog houden, werk, gezin, huwelijk. Iets waar veel vrouwen tegen aanlopen. Vooral de combinatie van een gezin, het huishouden, je werk en een sociaal leven, kan op den duur zoveel stress geven, dat je het even niet meer ziet zitten. Zelf heb ik het ook meegemaakt. Met drie dochters, waarvan één meervoudig gehandicapt en het opzetten van mijn eigen bedrijf, heb ik weleens gedacht, ik wil niet meer, ik kan niet meer! Maar na jaren doorzetten en niet opgeven, ik ben bijna 48 jaar, verdien ik nu mijn eigen geld als visual storyteller/content writer. Ik help kleine ondernemers om te focussen op dat waar ze goed in zijn door met ze te gaan zitten en sparren, ze uit te dagen totdat we een plan hebben, waarin hun authentieke ondernemersverhaal gaat leven.

Alleen met passie hou ik het vol.

In alles wat ik doe of het nu mijn werk is, hobby of een dagje weg met mijn kids, probeer ik passie te stoppen, want alleen dan hou ik het vol. Dat is mijn tip aan alle vrouwen, begin je met iets, zorg dan dat je vlinders in je buik voelt, want alleen dan hou je het vol, zelfs al heb je nog zoveel tegenslag.

Kom naar de High Tea!

Op zaterdag 3 juni organiseer ik een High Tea met een vleugje van Alice in Wonderland op een prachtig landgoed tussen de bomen. Een dag om vrouwen te verbinden, passie en ervaringen te delen en gewoon lekker ontspannen. Wil je er ook bij zijn, dan ben je van harte welkom! Aanmelden kan via deze link >> http://eepurl.com/cGc_aD

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord