Een nieuw begin!?!

 

Het nieuwe jaar is begonnen. 2022 Hebben we achter ons gelaten en we zijn het nieuwe jaar in gerold. Op social media zie ik verschillende ondernemers reflecteren op 2022 en zie ik nog veel meer tips en nieuwe voornemens, “dit moet je echt doen in 2023 om gelukkig te zijn” etc.
Zelf sta ik elk jaar ook stil bij wat er het afgelopen jaar is gebeurd, zowel privé en zakelijk als therapeut/ ondernemer. En, ook ik heb dit jaar op verschillende leefgebieden een aantal doelen voor mezelf gesteld. Echter weet ik ook dat ik deze doelen redelijk snel uit het oog zal verliezen als ik er elke dag niet bewust mee bezig ben en als ik er geen acties aan koppel. “Als het bij wensen/dromen blijft dan gebeurd er niets”,  zoals mijn wijze collega Angligene Servania van The Bridge, heeft gezegd. Dus heb ik woord bij daad gevoegd en ben ik 2023 gestart met een van mijn grootste liefdes namelijk dansen.

Op 1 januari ben ik samen met mijn man naar Escape (club in Amsterdam) geweest en heb ik genoten van de old school nummers die er jaren geleden in The Challenge (een van mijn stamclubs) werd gedraaid. Ondanks dat het publiek is verouderd, was de sfeer en de muziek heerlijk. Ik word namelijk erg blij van dansen en het geeft mij energie. Als ik blij ben en energie heb, kan ik die ook doorgeven aan de mensen om me heen.

Mogelijk denk je nu bij het lezen, dit is geen standaard blog van mij als therapeut. Nee, dat klopt. Maar er zit wel een therapeutische boodschap in. Doe waar je blij van wordt. Ga op zoek naar waar je van glimlacht, waar je van geniet zodat jij je kan opladen, energie krijgt en deze energie ook weer terug kan geven aan jouw omgeving, We zitten zo vast in alles wat we moeten, dat we soms vergeten om te leven en ook vergeten om te genieten.

Dus mijn advies voor 2023, ja ik kan het ook niet laten ?. Ga (weer) genieten!

Loop je echter vast en heb je geen idee hoe je erachter komt waar jij blij van wordt? Neem dan contact met mij op en/of maak zelf een afspraak voor een intakegesprek op mijn website www.ibalansz.nl.

Wil je nog meer van en over mijn praktijk weten dan wil ik je verwijzen naar mijn podcast De Stem van Ibalansz. In de eerste twee afleveringen van mijn podcast vertel ik meer over mezelf en over de diensten die ik aanbied. Beide afleveringen kan je horen door op deze link https://open.spotify.com/show/0h1CAUjUVZOd1Stq5Hh7K7?si=25ffa6038f57497e  te klikken.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Sharon Blijd