En dan ben je “zomaar” ondernemer

Mijn reis in het ondernemers avontuur….

Sinds ik “zomaar ineens” ondernemer ben, gebeuren er allemaal nieuwe dingen. Dingen die ik nooit had mogen dromen, en waarvan ik niet had gedacht dat ik het zou kunnen. Zoals het schrijven van een BLOG.

Het doel van mijn blog is te laten zien dat je echt kan shinen als je jouw droom waar kan en mag maken.
Het gaat met vallen en opstaan en vooral doorgaan, energie vinden en energie halen uit wat je doet, je niet laten down praten door mensen en vooral in jezelf geloven.

Mijn droom begon in 2015 op het moment dat ik mijn eigen natuurlijke, lichte, steile wimpers liet verlengen d.m.v wimperextensions.  Ik opende mijn ogen na de behandeling en keek in de spiegel. OMG!! Ik weet niet wat ik zag!! Dit waren mijn mooie blauwe ogen maar dan met langere wimpers en ga ik elke ochtend ook opstaan, met die begeerde frisse wakkere mascaralook.

Ik voel mijn gelijk fabulash en keek de hele autorit terug uit Laren, alleen maar in dat achter kleine uitkijk spiegeltje. Ik draaide hem zelfs schuin zodat ik het nog beter kon zien.

Dit gevoel wilde ik delen met andere vrouwen. Je ogen zijn toch het eerste waarmee je contact maakt….. ja oké….. over het algemeen dan!

Een maand later zat ik vol goede moed in de wachtkamer om de opleiding wimperextensions te volgen. Ik ben er klaar voor, want hoe lastig kan het nu zijn……… uhhmmm tja toch wat lastiger dan ik dacht….maar ach……. je leert ook niet in 1 dag lopen.
Ik hou vol en ging flink “oefenen” en het feit dat ik maar door blijf oefenen is voor mij een teken.

Het eerste half jaar op vriendinnen geoefend en via via kwam er zo nu en dan een “klantje”…maar om nou te zeggen ik heb een goed lopende salon …….. NO WAY maar die kriebel was er.

Een half jaar later kon ik een kleine ruimte gebruiken samen met een vriendin, het was niet helemaal wat ik wilde uitstralen maar het was wel mijn ruimte.

Ik liet mijn eigen wimpers inmiddels verlengen in een salon in Almere. Op een dag stond de eigenaresse van de salon op de voicemail… vette prank dacht ik want waarom wilde zij mij erbij hebben?!  Een beetje wantrouwig belde ik terug, maar ze was serieus. Het was zo druk dat ze wilde uitbreidden en mij als persoon er graag bij wilde. Nou dat betekende het einde van mijn eigen ruimte, wat toch stiekem jammer was.

Ik begon naast mijn huidige baan waar ik 24 uur per week een dienstverband heb ook 3 dagen in haar salon te werken. Best pittig.
Toen wij ( mijn gezin) besloten om ons huis te verkopen en om een ander huis aan te kopen, werd het mij te veel.

De drukte in de salon, het schuldgevoel dat ik niet 3 volle dagen in de salon aanwezig kon zijn om haar salon verder te laten groeien en toch ook die kriebel ”dit is wat ik ook wil, maar dan voor mijzelf”

Ik besloot te stoppen. Ik informeerde mijn klantjes en gaf er een paar de optie om te blijven of om eventueel vanuit mijn huis hun wimpers verder bij te houden, maar dan alleen de vaste klantjes. Ik was dan ook niet van plan om nieuwe klanten aan te nemen.

Vol verbazing gingen ze mee….. …Dat is een leuk compliment, want ze konden er ook voor kiezen in de salon te blijven.

Vanuit huis “salon”houden vond en vind ik voor mij niet werken en zo kwam het dat ik bij een oude bekende in haar hairstyling salon mocht zitten. Wéér die stap opzij, want het is wederom iemand anders zijn droom.

Daarom besloot ik te reageren op een advertentie die ik al een maand eerder had gelezen, het was 16.50 uur toen ik het makelaars kantoor belde, terwijl ik van het station naar huis liep. Vanaf toen is het balletje gaan rollen en deze rolt nog steeds……………………..

Sinds januari 2017 heb ik dan eindelijk mijn eigen salon MY DAILY LASHES in Almere-Stad het voelt goed! Maar ook nieuw en onbekend, want ondernemen is een vak apart.

Volgende maand vertel ik waar ik tegen aanloop, als moeder, vrouw, vriendin, dochter, werknemer en zelfstandige. Want het lijkt allemaal zo FABULASH maar je moet er wel echt voor willen gaan en er ook best veel voor laten.

Voor meer informatie klik hier!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie