We zijn in oorlog met een onzichtbare vijand!

Al weken worden we overheerst door het coronavirus. Het virus geeft griepachtige verschijnselen en bij sommigen leidt het tot longontsteking. Er ontstaat paniek. Er wordt massaal gehamsterd. Kortom, we zijn het spoor een beetje bijster.

Infecties te lijf door je immuunsysteem te versterken 
Het allerbelangrijkst om virussen en infecties tegen te gaan is een goed afweersysteem. Een goed afweersysteem begint in je darmen. Hoe sterker je immuunsysteem hoe kleiner de kans dat je “geraakt” wordt.

Wat kun je doen om je immuunsysteem te helpen versterken?

  • Alle groentesoorten dragen bij aan een versterkt immuunsysteem.
  • Eet zo min mogelijk verzurende voeding, z.a. bewerkte voeding met geraffineerde of toegevoegde suikers. Deze voedingssoorten verzwakken je afweersysteem.
  • Drink kruidenthee i.p.v. zuurvormende dranken, o.a. frisdranken. Kruidenthee helpt je lichaam ontzuren en daarmee ontstekingen te voorkomen.
  • Gebruik i.p.v. zonnebloemolie kokosolie en olijfolie. Zonnebloemolie is door een hoog percentage omega-6 ontstekingsbevorderend.
  • Eet vaker zuurkool. Zuurkool is gefermenteerd  en daardoor een goede probiotica voor je darmbacteriën.

Dat onze gezondheid ons lief is blijkt wel uit het feit dat voedingssupplementen niet aan te slepen zijn. Supplementen zijn een belangrijke aanvulling op je voedingspatroon.

Voor mezelf en voor cliënten bestel ik supplementen bij orthomoleculaire leveranciers. Op dit moment wordt, door de langere levertijden, ook mijn geduld op de proef gesteld, maar voor een optimale aanvulling  voor je gezondheid is de wachttijd het me wel waard. Deze leveranciers produceren n.l. supplementen voor optimale opneembaarheid in de juiste hoeveelheden en samenstelling. Als deze factoren niet in de juiste verhoudingen in een supplement zitten is het resultaat nihil.

Een goede basis suppletie bestaat uit:

  • Een goede multi vitamine, aangevuld met vitamine D3 (minimaal 25 mcg) en een visolie supplement met een hoge concentratie EPA en DHA-vetzuren van 500 tot 2000 mg.
  • Een goed vitamine C supplement met 1000 mg vitamine C. Bij virussen en infecties verhoog je de hoeveelheid tot 3000 mg.
  • Met een goede probiotica voeg je een flinke hoeveelheid levensvatbare bacteriën toe aan de stammen die leven in de darm. Verschillende typen stammen van bacteriën hebben verschillende eigenschappen. Zo zijn er stammen die ondersteunen bij de vertering van bepaalde stoffen. Weer andere stammen helpen bij de afweer tegen ziekmakende bacteriën en virussen en er zijn stammen die ondersteunen bij het herstellen van de darmwand. Het is daarom belangrijk dat een probiotica uit meerdere stammen bestaat (minimaal 7 stammen).
  • Supergreens, een combinatie van orthomoleculaire voedingsstoffen, mineralen en vezels voor een goede ondersteuning van je spijsvertering en afweersysteem.

Gebruik jij supplementen en twijfel je of je de juiste te pakken hebt? Of wil je weten wat je nog meer zou kunnen doen om je weerstand een boost te geven? Stel je vragen gerust. Ik kijk graag met je mee.

In deze woelige tijd wordt onze gezondheid behoorlijk op de proef gesteld. Zorg goed voor je lijf. Je hebt er maar 1 van.

Met gezonde groet,
FELICIA MAU-ASAM
ORTHOMOLECULAIR VOEDINGS- & SUPPLETIECOACH
Tel.: 06-52895438
INFO@ESSENTIALLIFESTYLE.NL
WWW.ESSENTIALLIFESTYLE.NL