Wat er gebeurt bij drukte – liever zijn voor jezelf

Wanneer leer ik het nou eens?

Al 38 jaar op deze mooie planeet. Maar toch heb ik de afgelopen maanden weer iets te veel hooi op mijn vork genomen. Al flink wat klanten bewind, een interim opdracht budgetbeheer af te ronden tot en met 16 april en een nieuwe taak als DGA om het management over te nemen met start 1 april. Daar zat dus al een flinke overlapping. Maar ik dacht, dat kan ik.

En toen……. werd mijn moeder ernstig ziek

dus ook nog eens op en neer naar het ziekenhuis vanaf Pasen en veel zorgen de afgelopen weken. Want ook al ben je volwassen, zonder je moeder wil je niet.

Maar ik sta toch nog overeind!

Want interim opdracht netjes afgerond, start nieuwe taak opgepakt en godzijdank is mijn moeder gelukkig weer (iets) aan de betere hand.

Maar tevreden?

Nee hoor, deze zondag 18 april, neem ik het mijzelf kwalijk dat ik deze Blog te laat inlever. Dit had de 15e gemoeten! Waarom ben ik nou niet trots dat ik deze nog aan het schrijven ben. Dat ik de kracht nog heb.

Ben ik hier alleen in?

Als ik een beetje google blijkt van niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat 78% van de vrouwen strenger is voor zichzelf dan dat ze dat voor een vriendin in een gelijkaardige situatie zou zijn. Het merendeel van ons is dus minder lief tegen onszelf dan tegen anderen. Het is toch wat!

Lief zijn voor Moi

Wat vind ik het makkelijk om op mijzelf af te geven. Als er iets niet helemaal lekker loopt. Of om mijn dag helemaal te vullen, zodat er weinig/geen tijd overblijft voor de persoon in de spiegel. Dit is echt een terugkerend thema in mijn leven en carrière.

De afgelopen tijd heb ik de volgende 4 tips gevonden, die ik probeer te volgen om dit te verbeteren:

Hoe vaak op een dag neem jij echt even de tijd om iets te doen waar jij heel blij van wordt?

Kijk eens of je elke dag minimaal 15 minuten in kunt plannen om echt iets te doen waar jij helemaal blij van wordt. Het kan iets kleins zijn. Maak een lekker cappuccino voor jezelf en pak dat blad wat je heel graag wilt lezen en ga gewoon zitten. Hoe voelt dat?

Moet jij ook zoveel van jezelf van jezelf op een dag?

Heb jij ook het gevoel dat er zo ontzettend veel moet op een dag? Hoe zou het zijn als je het woordje moeten eens vervangt voor “ik kies ervoor om…” . Het kan al echt anders voelen als je het woord moeten niet meer gebruikt. Ga er eens op letten.

In hoeverre sta jij jezelf toe te genieten?

Wanneer heb jij voor het laatst echt genoten? Iets gedaan waar je ogen helemaal van gingen stralen? Plan eens iets nieuws in je agenda, samen met iemand die jij graag ziet en ga lekker genieten van dit nieuwe experiment. Plan het in en ga het doen! Hoe voelt dat?

Wat vind jij mooi aan jezelf?

Als je in de spiegel kijkt, wat vind jij dan mooi aan jezelf? Het kan iets van je uiterlijk zijn of een mooie eigenschap die je uitstraalt. Mocht er niets komen, vraag dan eens aan mensen die jou lief zijn wat ze mooi vinden aan jou en laat je verrassen! Laat de complimenten binnen komen, ook die je aan jezelf geeft.