Wanneer heb jij voor het laatst ECHT gedroomd?

Dromen…….als kind doen we het veel en hebben we het idee dat we alles kunnen worden wat we willen. Stewardess, prinses, baas van een groot bedrijf, rijk, piloot, astronaut, superheld, noem maar op. Als ik naar mijn twee kinderen van 4 en 7 jaar kijk hoe zij zich in hun droom wanen als astronaut of balletdanseres ben ik wel eens jaloers en wil ik terug naar de tijd dat ik als kind nog droomde over de toekomst.

Weet jij nog waar je van droomde toen je klein was?

Weet jij nog waar je van droomde toen je vroeger klein was? Ik wel. Ik droomde dat ik professioneel danseres zou worden. Ik wilde dansen bij het showballet van Lucia Marthas en trainde hier drie dagen per week voor. Dansen was echt mijn passie en hobby! Totdat mijn droom in duigen viel. Ik werd achteraan gezet toen er een fotograaf promotiefoto’s kwam maken, omdat ik volgens de lerares te dik was!!! Gelukkig kon ik goed leren en uiteindelijk heb ik een HBO opleiding gevolgd en een redelijk goede baan gekregen. Maar waar was mijn droom gebleven?

Achteraf was een danscarrière misschien misschien toch niet zo geschikt geweest. Ik kon goed leren, had een zwakke gezondheid en was inderdaad wat steviger van figuur dan andere meiden op de dansschool. Maar toch…het heeft mij altijd dwars gezeten dat ik mijn droom direct bij de eerste tegenslag heb opgegeven. Soms vraag ik mij nog steeds af…..wat als?

Natuurlijk zijn dromen niet altijd realistisch. Ik kan mijn zoontje natuurlijk niet stimuleren zijn droom na te jagen als hij doet alsof hij Spider-Man of Sonic is, maar waarom zou hij geen astronaut kunnen worden of piloot als hij dat wil?

Zodra wij ouder worden houden we op met dromen en zegt men “ doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg “. Zoek een baan zoals iedereen doet, dan hoor je er bij en heb je zekerheid. Wanneer je echter een aantal jaren in dezelfde baan hebt gewerkt raak je in een sleur en vraag je jezelf af “ is dit alles? “.

Heb jij dit ook, denk jij ook geregeld “is dit alles””? Kom dan in actie!!

Stof je dromen af en maak ze waar!!

  1. Zet je droom op papier. Als je diep in je hart kijkt en er geen belemmeringen zouden zijn, wat zou jouw droom dan zijn? Zet jouw droom op papier. Wanneer je het op papier zet wordt jouw droom een plan en een bewust doel. Visualiseer eventueel jouw droom door een droombord te maken die je ergens neer hangt waar je hem elke dag kunt zien.
  2. Droom groot. Denk niet klein, maar groot. Hoe groter jouw droom, hoe meer je zult bereiken. Het groot dromen stelt je in staat om ook een groter doel te bereiken. What you think you Will become!!
  3. Kom in actie en uit je comfortzone. Ga niet zitten wachten tot het juiste moment zich aandient, want een juist moment zal er nooit zijn. Start gewoon en kom uit je comfortzone. Je zult zeker aanlopen tegen dingen of zaken die je uit je comfortzone zullen halen, maar daar leer je juist van. Er wordt niet voor niets gezegd “ Outside your comfortzone is where the magic happens!!

Let the magic happen!!

Ik zeg altijd…..later wanneer ik 80 jaar ben wil ik geen spijt hebben van de dingen die ik niet heb gedaan en denken “ had ik maar”…. Wat heb je te verliezen?

Het najagen van mijn dromen heeft mij mijn passie, levensvreugde, zelfvertrouwen, trots en geluk terug gegeven en doet mij elke dag weer waarderen wat ik heb en wie ik ben. Dit gun ik jou ook!!

Heel veel succes met het avontuur om je dromen te gaan leven!!

dromen

 

Wil je meer weten of heb je mijn hulp nodig? Neem dan contact op via

sante-de-aloe@outlook.com of www.your-great-dreams.flp.com

Marjolein Aindrou (37 jaar) is, samen met haar echtgenoot, werkzaam in de Netwerkmarketing business. Gezamenlijk helpen zij anderen, voornamelijk vrouwen maar ook mannen, een gezonde lifestyle te bereiken op het gebied van gezondheid én financiële zekerheid. Netwerkmarketing is zelfstandig werken, in een team, waardoor je er nooit alleen voor staat. Wij bepalen zelf Waar, Wanneer en met Wie wij werken. Dit kan ook internationaal. Momenteel zijn wij actief in Nederland, Suriname en Marokko. Ons uiteindelijke doel is, samen met ons gezin, te (r)emigreren naar Marokko.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie