Ik sta op nummer 1!


Ik wil jullie meenemen in mijn reis hier naar toe. Ik kan je vertellen dat het een zoektocht is en het is het waard.
Vertellen hierover is veel makkelijker. Het zelf ervaren is confronterend, maar helend, verheldert en liefdevol. Alle emoties die je maar kan bedenken kan je hier in plaatsen.
En je doet dit tenslotte voor jezelf!

We herkennen allemaal de momenten dat je denkt:
– Ik loop mezelf voorbij
– Ik ben zo moe, kon ik maar naar een onbewoond eiland
– Iedereen denkt maar aan zichzelf en niemand denkt aan mij

Afgelopen september ben ik ruim een maand op vakantie geweest in Indonesië. Mijn thuisland.

Mijn vader komt van de Molukken, dus ik heb daar mijn familie opgezocht en op Java en Bali ben ik geweest.
Mijn vakantie werd ook een innerlijke reis. Ik ging naar een diepere laag van mij zelf.

Wie ben ik, wat wil ik, het ging ook om keuzes maken, een hele belangrijke keuze.

 

In indonesië en Nederland had ik een belangrijke keuze moeten maken en deze had impact op mijn leven.
Mensen die niet in jouw positie staan en je dit probeert uit te leggen kijken altijd vanuit hun oogpunt, maar ik voelde hierin onbegrip.
Maar toch kreeg ik elke keer wat ik wilde, de RUST.

Terug in Nederland ging ik weer aan het werk. Ik werk in de zorg en ik merkte aan mezelf dat ik de zorg en aandacht niet meer aan de cliënt kon geven. Ik kon het niet meer opbrengen en toen dacht ik ‘als ik nu niet deze zorg en aandacht aan hen kan geven dan is het nu het moment om dit aan mezelf te geven.

Ik kan je vertellen dat dit voor een aantal maanden een strijd was, ik ging weer werken dan meldde ik mij ziek en ging weer werken.


In die periode van strijd had ik de focus op mezelf. Ik ging zorgen voor mijzelf: ik sliep veel, ging wandelen in de buitenlucht waar veel groen was, sprak af met vriendinnen, schreef veel. Zo af en toe kwam er een activiteit voorbij die ik passend vond in het proces waar ik in zat: zoals een yoga middag of een klankschalenconcert.

Ik voelde ook een leegte in mij zelf en dit mocht ik opvullen met zelfliefde. SELFLOVE.
Ik sta op nummer 1! Een ander doet dit niet voor mij.

Ik wil jullie mee wil geven is dat het belangrijk is om:

– Stil te staan bij jezelf.
Wat wil ik? Wat vind ik fijn? Waar word ik blij van of waar ga ik van bruisen?

– Geef en gun vooral jezelf de aandacht.
Je kan bijvoorbeeld een spa-time inlassen voor jezelf thuis of een klein cadeautje voor jezelf kopen. Wat je in wezen doet is ruimte maken voor jezelf, aandacht geven aan jezelf en iets doen waar je blij van wordt.
Maar ook als je bijv afspraken hebt met vrienden, familie of vriendinnen… soms kan er een gevoel bekruipen van heb ik hier wel zin in? Ga dan luisteren naar wat je Ziel fluistert.


– Liefde geven aan jezelf. ZELFLIEFDE.
Misschien verlang je wel de liefde van de ander, maar toch kan je deze bij jezelf vinden.
Je kan dit doen door te mediteren of gewoon je hand op je hart leggen en daar even bewust de aandacht geven.

– We hebben altijd een commitment, we staan in verbinding en hebben ook onze verplichtingen in de maatschappij. Maar belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven en te luisteren naar jezelf wat je wilt.

Ik kan je vertellen dat de energie terug is en luister naar de fluisteringen van mijn Ziel.
Naast dat ik in de zorg werk heb ik ook mijn eigen praktijk, Twohearts Praktijk.

Ik geef intuitieve ontspanningsmassages, reikibehandelingen en schrijf persoonlijke inspiratiereadingen.
De aandacht gaat uit naar mijn praktijk want daar krijg ik de energie waar ik superblij van wordt. High energy!

De periode blijft altijd een deel van mijn leven en het was een heftige, intense periode, maar mijn dankbaarheid is groot. Eén van mijn levenslessen was en is om MIJZELF OP NUMMER 1 te zetten en MIJZELF de aandacht en liefde te geven die ik verdien. Op dit moment zit ik nog in dit proces en zoals we allemaal wel weten houdt nooit op 😉

Lieve groet
Annabella

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie