DE GROOTSTE SUMMER HIGH TEA VAN NEDERLAND VOOR ONDERNEMENDE VROUWEN

Stel je eens voor, dat je met heel veel inspirerende en ondernemende vrouwen op een Alice in Wonderland High Tea zit, tussen de bomen aan lange tafels bedekt met fris wit linnen, opgemaakt met kleurig brocant serviesgoed, waarop de gebakjes, sandwiches en petit fourtjes je vragen om opgegeten te worden, terwijl de zon op je gezicht schijnt.

Met die gedachte begon ik een paar weken geleden aan mijn avontuur, de grootste High Tea van Nederland organiseren. Waarom? In eerste instantie omdat ik gewoon zin had in een ‘feestje’, maar toen ik dieper in mezelf ging graven, kwam ik erachter dat het niet alleen om een feestje gaat. Als content writer/ visual storyteller, werk ik al jaren met vrouwelijke ondernemers en wat mij altijd opvalt, of ze nu hun eigen zaak hebben of in loondienst werken, dat onzekerheid en openlijk praten over geld, nog steeds niet makkelijk gaat.  Als een man bakken met geld verdient, is dat heel normaal, maar bij vrouwen is dat nog steeds een moeilijk topic.

Maar voordat je überhaupt een keuze hebt of kunt nadenken over geld verdienen, moet je wel in staat zijn om je hoofd boven water te houden. Zo’n 47% van de vrouwen in Nederland is niet economisch zelfstandig, dat wil zeggen dat ze vaak parttime of helemaal niet werken, waardoor ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen als ze bijvoorbeeld gaan scheiden of ziek worden. Veel vrouwen willen graag zelfstandig ondernemen of zijn nog op zoek naar ‘hun passie’, maar als je je elke dag moet afvragen hoe je de volgende maand gaat halen, dan raken dat soort dromen al snel op de achtergrond.

Dus waarom niet twee vliegen in één klap, een High Tea waar vrouwen elkaar kunnen inspireren en ervaringen delen. Een veilige plek waar je vrijuit kunt praten over je dromen en hoe je die kunt verwezenlijken.

Binnen anderhalve week hadden zich al zo’n 70 vrouwen opgegeven! Iets wat ik natuurlijk gehoopt had, maar niet verwacht had, tenminste niet zo snel. Dat er dus behoefte is aan ervaringen delen en sparren op een veilige plek is wel duidelijk. Als het aan mij ligt, is er volgend jaar weer een Summer High Tea, maar dan met honderden vrouwen, die elkaar allemaal stimuleren om onafhankelijk  te zijn, want niets is fijner dan kunnen zorgen voor jezelf.

Wil je er ook graag bij zijn, meld je dan aan via deze link.

Volg ook mijn facebookpagina voor het allerlaatste nieuws rondom het Summer High Tea Event.
Voor de facebookpagina klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie