Gebruik focus om je levensdoelen te bereiken

Focus is een rode draad in mijn leven. Het kan je helpen om financiële vrijheid te bereiken. Maar wat houdt die term precies in? En hoe voorkom je dat je je focus verliest? Meer over dit boeiende onderwerp lees je nu.

Focussen betekent eigenlijk ‘scherp stellen’. Dat wil zeggen dat je aandacht ergens op concentreert. De kern daarbij is je niet te laten afleiden. Ik merk dat veel mensen gehinderd zijn door storende gedachten, twijfels of obstakels. Deze blijken te verslaan, als je je focus scherp weet te houden. Je vergroot daardoor je kans op succes in het leven. Qua zaken, qua financiën, maar ook in je persoonlijke leven.

Wat zijn zaken die je focus vertroebelen? De dagelijkse sleur. ‘Ik moet nog afwassen, het vuilnis buitenzetten, en ik ga koffiedrinken met de buurvrouw. Ach, dan werk ik volgende week wel aan mijn blog. Geen haast!’ En ook: negatieve gedachten over jezelf. ‘Ik kan dit niet’. Negatieve gedachten van de omgeving. ‘Iedereen let op die pukkel op mijn neus. Ze luisteren niet eens naar wat ik zeg’.

Storende gebeurtenissen kunnen je focus verstoren. ‘Mijn kat werd aangereden. Het gaat beter met haar, maar ik kan er toch niet van slapen. Jammer van de zakelijke lunch, maar ik sla hem vandaag over’. Tenslotte heb je nog prikkels die op korte termijn iets opleveren. ‘Hoi Karel, wat fijn dat je belt. Ja, laten we vanavond wat gaan drinken. Ik werkte eigenlijk aan mijn project, maar dat kan volgende week ook nog wel’’.

Het verliezen van focus is niet altijd te vermijden. Soms gebeuren er nu eenmaal dingen in het leven die ons afleiden en onze directe aandacht opeisen, zoals een familielid dat ziek wordt. Afgezien daarvan, raad ik je echter aan om te proberen zoveel mogelijk je focus te bewaren. Het verhoogt je kansen op succes, zowel zakelijk als privé!

Ik heb voor jou vijf tips die je helpen om te focussen.

1. Doe een ademhalingsoefening

Onlangs gaf ik een lezing in de Nieuwe Bibliotheek van Almere, tijdens Speakers Night Women Deluxe edition. Daarin deed ik aan het publiek voor hoe je een goede ademhalingsoefening kunt uitvoeren, die je focus herstellen. Je kunt hier een fragment terugkijken en de oefening thuis nadoen.

2. Houd jouw einddoel voor ogen

De meest succesvolle mensen hebben een helder einddoel voor ogen dat hen helpt om richting te bepalen en keuzes te maken. Heb jij je einddoel nog niet helder geformuleerd? Begin daar dan mee. Begin altijd achteraan, en formuleer nieuwe doelen steeds dichter naar het heden toe. Door zo ‘achteruit’ te werken, creëer je stap voor stap een herkenbare structuur!

3. Zorg voor jezelf, en doe niet alleen maar wat anderen willen

Richt je op mensen en zaken die jou gelukkiger maken. Als je de moed niet hebt om je eigen leven te leven, maar alleen maar doet wat anderen van je willen, blijft het moeilijk om echt focus aan te brengen. Je zit misschien vastgeroest in de waarden, normen en de verwachtingen van jouw familie, je vrienden, het bedrijf waar je werkt, je klanten, de overheid, de media… Zoek uit wat jou gelukkig maakt en ga daar voor. Dat betekent niet dat je egoistisch hoeft te worden, maar bedenk: als jij jezelf niet eerst gelukkig maakt, hoe kun je dan ooit anderen gelukkig maken. Je hebt maar één leven! Richt je focus op wat jij wilt.

4. Werk aan je doelen met het Voel je Vrij Jaarplan 2018

Ik heb een gratis hulpmiddel ontwikkeld om mensen te helpen hun doelen te stellen: het Voel je Vrij Jaarplan 2018. Tijd besteden aan het behalen van je doel geeft je de beste kans op succes. Je hebt focus nodig, en een degelijke tijdsplanning, om die tijd effectief in te zetten. Maar hoe kan dat als je zoveel op je bord hebt dat je geen idee meer hebt wat wanneer af moet? Dat kun je met dit hulpmiddel makkelijk plannen.

5. Zet alle kansen aan jouw kant

Als je merkt dat je moeite hebt om dit waar te maken en je focus te houden, laat je inspireren door hoe de rijke mensen het aanpakken: zoek een coach of neem contact met mij op. Als onafhankelijkheidsexpert en marketingstrateeg vind ik focus een onmisbaar kwaliteit voor een ondernemers en ik help je graag om je focus te behouden, je doelen helder te stellen en bovenstaande tips uit te voeren.

Veel succces en… denk om je focus

Auteur Ketty Lollia is een internationaal georiënteerde online en offline marketingstrateeg. Ze is ook financieel- en businesscoach, afgestudeerd als NLP-therapeut. Als onafhankelijkheidsexpert is Ketty regelmatig te vinden op evenementen als spreekster, en ook te boeken. Ze stond de afgelopen tijd met interviews en artikelen in de pers als de Telegraaf, het Financieele Dagblad, en was meermalen te gast bij de radioshow Omroep Flevoland. Ze heeft een eigen YouTube kanaal: Financiele Vrijheid TV en is ook actief als spreekster.

Haar boek, ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiele onafhankelijkheid’ is nu te koop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie