Benut jij je potentieel?

Vlak voor de zomer waren velen er weer mee bezig. Het zaaien en planten van zaadjes van een grote supermarktketen (geen idee of ik namen mag noemen, ach afgekort spreek je het uit met twee letters de A en de H).

Ik vond het leuk om te zien hoe mijn twee zonen er zo mee bezig waren, vooral de jongste. Het verzamelen van alle potjes en ze planten. Het allermooiste vond hij wanneer ze begonnen te groeien. Eerst zie je een klein groen stipje in de aarde. Een dag later was het alweer een klein stengeltje. Zo groeide het verder en verder.

Fascinerend om te zien hoe er in zo’n klein zaadje zoveel potentieel zit. Als je naar zaadjes kijkt verwacht je niet dat er een plantje uit kan groeien en al helemaal niet dat dat plantje vrucht zal kunnen dragen.

Hoe kan nou uit zo iets kleins zoveel moois komen? De plant heeft de potentie iets te worden wat je in eerste instantie niet van tevoren ziet.

Geweldig om te zien dat de metafoor van een plant zoals ik hierboven heb geschetst ook gezien kan worden voor een mensenleven. Hoe vaak en hoelang heb ik zelf niet persoonlijk met een aantal van de volgende vragen rondgelopen: Wat kan ik nou? Wat heb ik nu te bieden aan anderen? Wie ben ik? etcetera.

Een vrouw van bijna 40 jaar oud die eigenlijk nog niet weet wat haar potentieel is. Die nog niet weet wat er in haar zit. Inmiddels ben ik erachter en ben ik stappen aan het nemen in de richting waar ik op moet gaan.

Hoe zit het met jouw potentieel? Jij hebt namelijk ook de potentie in je om iets te worden wat je in eerste instantie niet gelijk ziet. Hoe geweldig is het om dit te ontdekken en te activeren.

Als zelfstandig Jobcoach/Loopbaancoach begeleid ik voornamelijk klanten die een beperking hebben. Het verbaast mij elke keer weer te zien hoeveel van deze klanten eigenlijk niet zien wat ze in zich hebben en dat ze klem zitten met zichzelf en denken dat ze niet deugen. Niet goed genoeg zijn, noem maar op.

Ik geloof dat iedereen veel meer in zich heeft dan hij/zij laat zien!

  • Laat jouw potentieel niet doodgaan, weet jij hoeveel talenten er begraven liggen op een kerkhof? Potentieel wat nooit gebruikt is.
  • Er wacht iemand op datgene wat alleen jij kan, je bent uniek. Er  kunnen 100 taartenbakkers zijn, maar allemaal laten ze hun eigen stempel achter, zo ook jij.
  • Geef datgene wat alleen jij kan door aan anderen, net zoals die plant die groeit en vrucht draagt.

Stap uit en activeer het potentieel wat in je zit!

Diñorda Kuwas
www.dinordakuwas.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie