Woman in Change

 

Stel jezelf voor.

Mijn naam is Myriam Wanders – Wieringa een Persoonlijke groei-aanmoediger in ‘durf te doen wat je durft te dromen’. Getrouwd met Martijn, moeder van Winston en verliefd op Sammy en Tijgertje onze twee katers.

 

Hoe heet je onderneming of wat voor baan heb je?

Als analyticus “Eigen kracht versterken” help ik vrouwen bij persoonlijke groei door bewuste focus op de ‘ik’.

Dit doe ik door middel van 1 op 1coaching, workshops en groepsbijeenkomsten die vrouwen versterken en verbinden. Die hen helpt bij de volgende stap zoals het vinden van werk, een opleiding of ondernemerschap.

Mijn missie is om vrouwen te helpen zichzelf te (her)ontdekken, zodat ze een leven van zelfvertrouwen en persoonlijk groei voor zichzelf kunnen blijven creëren.

Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen die al hun talenten benutten tevredener en blijer in het leven staan. Met mijn rust breng ik vrouwen actief in beweging en verandering, zodat zij betere mogelijkheden creëren in werk, gezondheid, relatie en financiën.

Mijn doel is meer persoonlijke én maatschappelijke groei door bewuste focus op persoonlijke ontwikkeling. Vanuit mijn motto: En ga durven én ga doen!

https://www.womaninchange.nl/   

 

Wat heb je meegemaakt in je leven?

Ik groei op in een gezin waarin ik te maken heb met tegenstrijdige situaties. Door verandering in de gezinssamenstelling (door echtscheiding en geboorte van een baby) ontstaan er problemen van binnenuit: communicatiestoornissen en verkeerde verwachtingen ten aanzien van elkaar.

Adoptie, gezinsbreuk en een samengesteld gezin. De dynamiek in zo’n familiesysteem is vaak ingewikkeld en vraagt veel van kinderen en ouders. Wat betekent dit voor je leven? Waar loop je tegenaan en hoe wordt je toch een sterke vrouw?

Dit is mijn persoonlijke situatie in 2009: voor de 3e keer kom ik met burn out klachten in de ziektewet terecht. Ik ben het werken in de zakelijke dienstverlening al een flinke tijd zat en zit verwikkeld in allerlei complexe zaken met de vader van mijn kind. Ik ben totaal op en kan het allang allemaal niet meer aan.

Nu weet ik dat ik mezelf tijdens die 1e burn out totaal niet de tijd heb gegeven om weer rustig terug te re-integreren. Ik wilde normaal zijn en vooral aan alle maatschappelijk verwachtingen blijven voldoen.

Gelukkig, mijn contract wordt niet verlengd! En toch voel ik ook heel veel boosheid en verdriet. Waarom lukt het mij niet om deze keus zelf te maken? Hoewel ik dondersgoed weet dat ik echt weg moet uit deze ziekmakende werkomgeving. Maar het voelt zo als falen naar de buitenwereld toe want eindelijk voldoe ik helemaal aan het maatschappelijk plaatje: ik ben een echte Go-getter met maar een doel voor ogen z.s.m. doorgroeien naar de TOP. Toch is dit is het eerste moment dat ik een beetje toelaat om na te gaan denken over wat ik nu echt wil gaan doen.

 

Hoe ben je daar uit gekomen?

Goddank, heb ik een werkcoach die echt naar mij luistert waardoor ik akkoord krijg voor een omscholing. Tegelijkertijd met het starten van mijn studie, mag ik met  behoud van een WW – uitkering onderzoeken of het mogelijk is om als ZZPer Sport Empowerment trainingen aan te gaan bieden. Helaas zijn zes maanden te kort voor het opstarten van een bedrijf zonder naamsbekendheid en klanten. En komt het einde van mijn WW- uitkering inzicht en voel hierdoor een ontzettende druk ontstaan. Dit veroorzaakt veel stress gerelateerde klachten bij mij, omdat ik nu z.s.m. een inkomen moet zien te realiseren. Mede hierdoor en nog meer bijkomende lichamelijke klachten kom ik zwaar overbelast in de ziektewet terecht.

 

Het is opnieuw een moment van bezinning maar ook het besef om de signalen van mijn lichaam nu toch echt eens serieus te gaan nemen. Ik neem een dapper besluit en ga voor een 3-daagse intensieve groepstherapie van 12 maanden lang. Hier vind ik mijzelf beetje bij beetje weer terug. Wat voor mij betekent: ‘Durven om mijzelf te zijn in alle omstandigheden en het vormgeven van mijn leven vanuit mijn eigen diepste kracht en niet vanuit de wensen van anderen in mijn leven.’

Door de module persoonlijke groei & zelfinzicht krijg ik heel veel nieuwe persoonlijke inzichten en ontdek nog meer diepere lagen van mezelf. In kleine stapjes durf ik mezelf meer en meer open te stellen naar andere toe. Door het afsluiten van deze module, door middel van een Persoonlijk Ontwikkel Plan kom ik tot inzicht dat het volgende voor mij nog echt een uitdaging is: hulpvragen, contact aangaan met nieuwe mensen en het overwinnen van mijn faalangst.

 

Zodoende volg ik in 20012 via Vrouw en wijzer/de Schoor een empowerment training. Hier ervaar ik hoe fijn het is om samen met elkaar aan persoonlijke doelen te werken. Met als mooie persoonlijke bekroning dat ik vanuit de groep gevraagd wordt om de terugkomochtenden te gaan begeleiden. De empowerment training doet mij nog meer vanuit mijn eigen kracht in mijzelf geloven. Hoe fantastisch is het dat mijn doelen steeds meer tot ontwikkeling komen. Een van mijn doelen is: om frequent te blijven netwerken en deel te nemen aan diverse workshops en trainingen. Ik blijf intensief contact onderhouden met Vrouw en wijzer en dat resulteert dat ik de volgende werkzaamheden zelfstandig mag gaan doen: het voeren van intakegesprekken, 1 op 1 coaching en assisteren tijdens de empowerment training. Zo ervaar en leer ik hoe een trainer een groep tot ontwikkelen laat komen. Naast dat ik bij Vrouw en wijzer aan mijn persoonlijke ontwikkeldoelen werk, doe ik dit ook bij stichting Postive Life. En ook hier assisteer ik de trainer bij het ontwikkelen en verzorgen van groepstrainingen.


In 2016 voel ik vanuit mijn eigen kracht dat het tijd is om voor mijn lang gekoesterde droom te gaan: ik ben klaar om opnieuw te gaan ondernemen! Vlak voordat ik bij de KvK naar binnenloop zeg ik hardop tegen mezelf: ‘Woman in Change’, mijn onderneming.

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn persoonlijke levensverhaal, heb ik ook de nodige momenten gehad waarbij ik hulp nodig had. Ik weet dat er veel vrouwen zijn, die hier ook mee worstelen en vaak helaas niet meer weten wie zij zijn.

Graag zet ik mijn passie in voor hetgeen wat ik graag wil: vrouwen ondersteunen bij hun persoonlijke reis. Een reis die ik ook heb gemaakt maar op een andere wijze.

Met Woman In Change richt ik mij speciaal op vrouwen die willen werken aan persoonlijke groei en zelfinzicht.

Myriam Wanders - Wieringa - Woman in Change at FEMME X

 

Zou je het anders aanpakken als je het allemaal opnieuw over mocht doen?

Natuurlijk heb ik dat in bepaalde fases in mijn leven geroepen. Maar nu weet ik dat mijn levensloop mij heeft gevormd tot de persoon die ik ben.

 

Welk advies geef je andere vrouwen die het op dit moment zwaar in hun leven hebben?

Lieve Jij! Ja, jij degene die dit leest. Je bent mooi, getalenteerd en geweldig in wie jij al bent. Vergeet dat nooit.

 

Social media:

www.womaninchange.nl

www.instagram.com/womaninchange7009
www.linkedin.com/in/myriamwanderswieringa

https://www.facebook.com/womaninchangealmere/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie