Valentijnsdag 2020

Mijn start als vrouwelijke ondernemer

Valentijnsdag 2020 ging ik met mijn man op pad. Ik vond het heel romantisch dat hij met me mee wou op deze, voor mij, belangrijke gebeurtenis. We gingen namelijk naar de Kamer van Koophandel, beter bekend als de KvK. Dit om definitief de handtekening te zetten voor mijn eigen bedrijf dat in mijn hoofd al zolang bestond. Het ondernemersplan lag helemaal klaar. Ik stond te trappelen om te starten. Officieel is mijn bedrijf dan ook opgericht op 1 februari, maar op deze dag der liefde mocht ik het officieel vastleggen. Het kon niet eerder, want toen waren er nog lange wachttijden bij de KvK. Ondernemer worden was hot!

Corona

Het was maar goed dat we niet wisten wat er in dezelfde maand los zou barsten. Corona was al op de televisie, maar was nog een virus uit China en leek ver bij ons vandaan. Wie had kunnen vermoeden dat dit een wereldwijde pandemie zou worden, die onze gezondheid, maar ook onze economische situatie op een verschrikkelijke manier zou aantasten. Ondernemer zijn is nu best een flinke uitdaging.

Geweldige ondernemer, ja jij!

Een uitdaging die jij nog steeds aandurft, jij geweldige, stoere ondernemer. Mijn naam is Vanessa Koelé en wat bewonder ik jou in deze lastige tijden. Vele jaren heb ik als accountant gewerkt bij kantoren gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf. Maar ik voelde dat ik van grotere betekenis voor de wereld kon zijn als ondernemer. Ik startte mijn bedrijf in eerste instantie enkel als beschermingsbewindvoerder en budgetbeheerder. Echter zag ik de afgelopen maanden ”mijn” groep, de ondernemers in het kleinbedrijf hard geraakt worden door de gevolgen van Corona. Het besef kwam dat ik een unieke combinatie heb van kennis en kunde om juist deze groep te kunnen helpen. Ik ondersteun ondernemers met hun strategie om jouw bedrijf het beste te voeren, zodat je financieel zeker wordt en blijft in welke moeilijke tijd dan ook. Daarom heet mijn bedrijf ook FinanSecur Financiële Zorgverlening.

Aan de blog

Deze blog voor vrouw op eigen benen ga ik echter niet wijden aan de diensten van FinanSecur inhoudelijk, hoe graag ik daarover ook praat (echt…., krijg me maar stil). Deze blog, die ik om de maand op de 15e ga schrijven, gaat over mijn avontuur als vrouwelijke ondernemer.  Waar ben ik allemaal tegen aan gelopen dit afgelopen jaar. Welke kansen komen er, welke kansen pak ik en in welke valkuilen trap ik genadeloos. Want (tsja) ik, zelfbenoemde powervrouw, maak er best wel eens een rotzooitje van. Ik vergeet mijn sleutels overal, zette afgelopen week per ongeluk een komma verkeerd (wees gerust, het heeft geen financiële schade veroorzaakt) en heb vaak vlekken op mijn kleren (leuk tandenpoetsen of yoghurt eten met een 3-jarige).

Het is ook een pittige combinatie, vrouw van, moeder van, dochter van, vriendin van. Maar ook eigenaar van, registeraccountant, financieel coach, bewindvoerder & budgetbeheerder. Vind je gek dat ik wel eens een balletje uit de lucht laat vallen. Maar hoe vergeef ik mezelf dan dat ene gevallen balletje? Best een uitdaging voor deze ambitieuze perfectionist.

Laten we van elkaar leren

Hopelijk zijn mijn verhalen leuk zijn om te lezen, geven ze een herkenning en zijn ze af en toe leerzaam. Wellicht hebben jullie, ondernemers van vrouw op eigen benen, weer tips voor mij hoe dingen aan te pakken? Zo kunnen we van elkaar leren. Hoe mooi zou dat zijn! Ik vind het dan ook een geweldige eer om deze blogs te mogen schrijven en ben benieuwd hoe dit stukje van het avontuur van mijn ondernemerschap gaat uitpakken.

Veel liefs.

Vanessa