Van student naar reisblogger

Hi! Ik ben Sandra, 21 jaar oud en op dit moment heb ik een reisblog genaamd WOTY

Echter is dit niet waar ik voor gestudeerd hebt en heb ik hiervoor meerdere dingen gedaan. 

 

In 2019 ben ik afgestudeerd als grafisch designer, maar ik had voor mijn eindproject voor ondernemen mijn webshop wotyfashion al opgezet. Echter lukte het mij niet om het van de grond te krijgen, ik had diverse tshirts designs met het thema reizen  maar ook op social media leek er geen interesse te zijn. Na maanden niet wetende wat ik nou wou doen ging ik maar solliciteren bij diverse bedrijven, onder andere een camera winkel. Fotografie is namelijk iets wat ik heel leuk vind om te doen. Ik werd nergens aangenomen en besloot toen maar verder te gaan met grafisch, maar ja de concurrentie biedt alles voor goedkope prijsjes aan… hierdoor kon ik er niet van leven of gingen ze naar anderen. 

 

In September 2019 kwam mijn vriend met het idee een webshop samen te beginnen zodat ik iets anders kon doen en geld verdienen. We kwamen uit op een stationery shop gericht op bullet journaling. Ik heb toen de hele webshop opgezet, inkopen gedaan, productfotos gemaakt en social media opgezet. Al vrij snel kwam er wel eens een bestelling, maar het was niet veel. Ook al kreeg ik begin 2020 elke dag een bestelling, de marges waren zo klein dat ik er nauwelijks iets aan overhield. Ik ben toen op bol.com begonnen, daar kwamen wel veel bestellingen binnen, maar ze pakken een vrij hoge percentage helaas…

 

Ondertussen wou ik toch weer verder met mijn webshop wotyfashion, ik maakte andere designs en begon ook blogs te schrijven. De stationery shop vond ik niet meer leuk en heb toen ook besloten hem te verkopen. Van dat geld heb ik een nieuwe camera gekocht en deels geïnvesteerd in content voor mijn reisblog. Ik gaf het een nieuw design en maakte er een echte reiswebsite van, de webshop was niet meer de hoofdzaak.

 

Nu heb ik tegen mijzelf gezegd dat ik dit jaar echt ga knallen met mijn nieuwe website. Ben dagelijks bezig met social media, nieuwe content schrijven en de website uit te breiden. Dit is echt wat ik leuk vind en dat is het allerbelangrijkste. Het maakt niet uit wat voor studie je gedaan hebt, als je daarna iets vindt wat je echt leuk vindt, dan moet je er zeker voor gaan!

 

Volg mij op insta: https://www.instagram.com/woty.nl/?hl=nl

 

Reisblog: https://www.woty.nl/