The Penthouse een gastronomisch hoogtepunt

The Penthouse, op de bovenste verdieping van de Haagse Toren in Den Haag, geeft aan High Tea en High wine wel een heel bijzondere extra betekenis. Nergens anders in Nederland kun je je buikje vullen op deze hoogte. Het restaurant, direct naast station Den Haag Hollands Spoor, prijkt op 135 meter boven de stad uit en ligt zelfs hoger dan het restaurant van de Eiffeltoren. Behalve van het eten en drinken, kun je er dus ook genieten van een fenomenaal uitzicht.

Penthouse View

Met de lift naar boven is al een ervaring op zich. Hoe hoger je komt, hoe beter het uitzicht. Op de 41ste verdieping aangekomen, kun je met een klein trapje nog een verdieping omhoog naar de 42ste. Daar slaan de meeste mensen direct rechtsaf de deur door naar buiten. Het is tenslotte niet iedere dag dat je Den Haag van boven kunt bewonderen. Je kan, via een soort van galerij, rondom het gebouw lopen. En op een heldere dag, kun je zelfs mijn prachtige woonstad Rotterdam zien liggen.Den Haag gezien vanaf The Penthouse

High Tea

Dan is het tijd om onze buikjes te vullen. We gaan voor de hoogste high tea van Nederland. Dat dit een goede keuze is, blijkt al bij het eerste gerecht, een aspergesoep met een mini quiche. Nu ben ik helemaal geen fan van asperges en dus ook niet van aspergesoep. Maar, zelfs ik vind de soep lekker en mijn kommetje gaat dus ook leeg terug naar de keuken. Terwijl wij van onze thee genieten, verschijnen de sandwiches op tafel; gevuld met humus, gerookte zalm en oude kaas. (Van tevoren hadden wij aangegeven dat we geen vlees wilden en daar hebben ze netjes rekening mee gehouden). Ze zijn stuk voor stuk heerlijk, maar als de zoetigheden op tafel verschijnen, draaien onze ogen en een seconde later ook onze handen daar naartoe.

Scones, mini appeltaartjes, frambozentaartjes, snickertaartjes, truffels, alles gaat er in. En alles is verrukkelijk. Buikjes vol en voldaan zakken we steeds verder weg in onze stoelen. Met nog een laatste thee genieten we na van al het lekkers en van het mooie uitzicht.De heerlijke high tea van The Penthouse

Aanrader

Ben je op zoek naar een unieke locatie om samen met vrienden of familie te genieten van heerlijk cuisine, dan is The Penthouse zeker een aanrader. Vanwege het mooie uitzicht, maar zeker ook vanwege de vriendelijke bediening. Waan je voor een dag in New York in het Nederlandse ‘Strijkijzer’, geïnspireerd op het gelijknamige gebouw in de Amerikaanse metropool. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt!

 

Blijf je liever in Rotterdam? Probeer dan eens het fantastische eten bij Bertmans of bezoek Het Schielandhuis .
Volg mij op instagram of lees mijn eigen blog voor meer hotspots, recepten en reistips.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie