Five minutes of fame

Aaargh! Ik ben gevraagd om een interview te geven aan een financieel vakblad. Ik mag schrijven over mijn bedrijf, maar vooral wat ik ambieer. Ik ben lichtelijk in paniek. Tuurlijk, het is leuk als je gevraagd wordt om iets over jezelf te vertellen, maar het wordt ineens zo serieus.

Ik sprak laatst met vriend X over vrouwen met ambitie. Hij vertelde dat zijn relatie (onder andere) stuk is gelopen vanwege de ambities van zijn toenmalige vriendin. Hij had er voor gezorgd dat ze een bepaalde baan kreeg. Langzaam maar zeker wist ze zich op te werken om uiteindelijk haar droomfunctie binnen het bedrijf te bemachtigen. Gelijktijdig, zijn woorden, veranderde ze in een zakelijk monster.

De man-vrouw verdeling was compleet zoek.

Ik denk stiekem terug aan mijn (vrouwelijke) coach. Financieel directrice, BMW onder haar bil. En als grootste offer haar huwelijk die strandde. Het heeft zo zijn keerzijde, succes.

Hoewel ik nog lang niet zo ver ben, begin ik het steeds meer te merken. Ik ben een wereld binnengestapt die ook consequenties zal hebben voor mijn privéleven. Sterk in je schoenen staan op de zaak betekent automatisch ook sterk staan privé. Vereist uiteraard een man die dat kan waarderen en die je die ruimte ook geeft.

Terwijl het interview wordt afgenomen doe ik een blik in de toekomst. Ik sta nog aan het begin van mijn carrière. Zou ik nog net zo denken als ik, pakweg 5 jaar later, dit interview teruglees.

De fotograaf lijkt mijn gedachten te lezen. Ben je zenuwachtig luidt de vraag. Ik antwoord zachtjes met ja. Ik bedenk me namelijk dat ik vooral zenuwachtig ben voor de toekomst. Mijn studie, de impact op mijn relaties. Zou het net zo gaan als de relatie van vriend X of mijn coach. Of maak ik me druk over iets wat gewoon niet zal komen?

De lens heeft mijn profiel gevangen. Onderweg naar mijn werkplek kom ik de CEO tegen. Hij liep langs toen de fotograaf bezig was. Kom je in het Financieel Dagblad? Ik antwoord met een nee en leg uit waar hij het interview kan terug vinden. Ik bedenk me dat echt een mijlpaal zou zijn…het Financieel Dagblad….maybe….ooit….

 

Meer van mijn avonturen vind je terug op www.djoebs.nl

 

Xxx Jubes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie