Fashion and the City

New episode Carry Bradshaw syndroom

Vorige keer benoemde ik de valkuilen van het “Carry Bradshaw Syndroom”. De 90’s televisie personage die nogal neurotisch omgaat met mannen, vrienden, haar werk en geld. Carry Bradshaw ging voor goud als het gaat om de mode. De duurste merken, schulden, achterstanden met betalingen, het liever niet eten voor die nieuwe tas of schoen. Misschien gaat het in jou geval ook niet zo ver, maar we kunnen denk ik allemaal het gevoel delen wat shoppen met je doet.

Eerder had ik aangegeven dat ik dit syndroom anders wil belichten door middel van de juiste intenties. Denk dan aan, riscico’s nemen, Trying out new things, vastberadenheid, maar vooral ontdekken wie je bent! Carry nam ook de nodige risico’s maar was het met de juiste reden? ‘Are you doing the right things for the wrong reasons’?

Walk on water

Eerder gaf ik aan dat als vrouw we veel te verduren krijgen. Denk aan de verschillende rollen die je hebt als vrouw zoals, singel zijn, echtgenote, moeder, vriendin, collega enz….

Soms kunnen deze rollen zijn tol eisen. Zeker als je geen balans meer weet te houden en alles zwaarder gaat wegen dan je had verwacht. Hoe zwaarder hoe meer je het gevoel hebt, dat je als een baksteen zinkt. Het kan dus geleidelijk aan maar ook plotseling ontstaan. Hoe ga jij om met obstakels? Are you walking over them like you’re walking on water? Wist je dat hoe je je kleed verraad hoe jij omgaat met je problemen?

Ik ben een grote fan van mode en houd graag de nieuwste trends in de gaten. Tegenwoordig is een illustratie achter een collectie niet weg te denken. 25 september 2018 om 20:00 Paris International Fashion week, BAM! Ik stuitte op de collectie van het befaamde merk YSL: Yves Saint Laurent. Zij gebruikte een authentieke wereld bekende illustratie uit de Bijbel. Lopen op water. Echter heeft deze illustratie een betekenis. Het betekent dat als je kunt lopen over je omstandigheden en obstakels, je bij wijze van kunt lopen op water. Uiteraard is dit het ultieme fashion statement! Hoe kom je er?

Risco’s nemen

In de meeste gevallen is het een sprake van gebrek aan gezond verstand. En dat betekent niet dat je de wijsheid in pacht moet hebben, maar dat je kunt relativeren. Toegeven wanneer het niet gaat en om hulp vraagt aan een naaste of een goede vriendin. Niet bij de pakken neerzitten en al helemaal niet mee zinken met de baksteen. De ingrediënten hiervoor zijn: eerlijkheid, echtheid, kwetsbaarheid, moed, lef en tezamen met een goede vriendin met een luisterend oor. That’s right ladies, we hebben elkaar nodig. Omring je dus met mensen die in je geloven en er voor je zijn. Overigens geloof ik dat je niets krijgt wat je niet aankan. Uit ervaring kan ik meegeven dat het helpt om te praten met iemand die is geweest waar je nu bent, en eruit is gekomen. Inderdaad iemand die perspectief biedt in de omstandigheden waar jij je in bevindt. Lopen op water is niet makkelijk, maar niet onmogelijk. Door de juiste mensen om je heen, te spiegelen aan iemand die er is geweest en een flinke dosis gezonde verstand kom je tot logische oplossingen.

Don’ts

Underdressed: kijk in de spiegel, hoe zie je er uit? Als iemand die het allemaal niets meer kan schelen? Overdressed: kijk in de spiegel, hoe zie je eruit? Als iemand die er uitziet alsof er niets aan de hand is? Did you go shopping designer stuff with money you don’t have? Wellicht is dit een spiegel? Dit laat ik aan jou over om te analyseren!

 

Season’s must have style

 

Next Episode
Is shoppen dan een uit de hand gelopen primaire behoefte geworden? Meestal ligt het er net aan hoe jij het bekijkt. Ik laat me inspireren door haar gedrag en spiegel het naar het hedendaagse shopmentaliteit. Volgende keer gaan we Trying new things! We gaan er volgende keer verder op inzoomen. Ik kijk ook erg uit naar jullie reactie’s en eigen ervaringen. Ik hoop dat je je kunt spiegelen aan deze blog en wij ervaringen met elkaar kunnen delen.

In the meantime check mijn instagram #julesstyling.

See you next time!

Sincerly,

Jules

4 antwoorden
 1. Saar
  Saar zegt:

  Jul,

  So Proud off you!! Erg inspirerend en fijn om in te lezen! Het was geen seconde saai….
  kijk uit naar je volgende blog! 🙂

  Liefs

  Je schoonzusje xx

 2. sandra
  sandra zegt:

  Love it, Love it, Love it.
  Het is allemaal zo waar!!
  Thanks for sharing,
  Jules
  Sandra xxx

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie