Eindelijk: de juiste stap om te groeien.

Hoe ik van “meer” naar “beter” ging.

“Een gastenartikel voor jou schrijven geeft mij geen meerwaarde.” Dat gooide iemand naar mijn hoofd als reactie op mijn zoekertje naar mensen die een stukje voor mijn blog wilden schrijven. Als iemand die om kan met opbouwende kritiek ging ik hier dieper over nadenken, en vroeg ik die persoon verder uit. “Waarom neem jij niet eens de moeite om mijn blog aan te klikken, en eerst eens te lezen wie ik ben?” Ik had een heel negatief gevoel in mijn buik, bijna zou ik mijn inkt pen in de ring gegooid hebben om het op te geven. Maar ik besloot eruit te leren en te gaan groeien!

“Het is omdat je op Blogspot zit.” Was die persoon haar simpele antwoord. Veel meer uitleg kreeg ik er niet bij. Ze vond het niet van waarde om haar tijd erin te steken, omdat haar eigen blog er niets van verkeer zou aan winnen. Maakt die achternaam nu echt iets uit? Dacht ik gekwetst. Ik was echt teleurgesteld in haar reactie.

 

Waarom krijgt een beginnende blogger geen eerlijke kans?

Maar ik bleef niet bij de pakken zitten, en ik ging op onderzoek uit! Ik ging op zoek naar medecollega’s op Blogspot. Inderdaad, Blogspot lijkt me wel populair maar dan vind ik heel veel klasblogs of reisblogs. Of is dat alleen maar mijn idee? Startende schrijvers, of mensen die er niet zoveel tijd aan willen spenderen. Ook ik krijg misschien diezelfde verkeerde eerste indruk?! Ik geloof wel dat er goeie spontane bloggers op Blogspot zijn, maar zijn ze moeilijker te vinden? Ik heb Blogspot altijd heel handig in gebruik gevonden.

 

Is het tijd voor een stap naar iets geavanceerder?

Ik sprak met een mede collega blogger, aftastend naar zijn mening. Over het algemeen kiezen mensen voor een blog te starten voor Blogspot als ze een site willen die handig aan te passen is. WordPress in inderdaad op het eerste zicht een resem aan knoppen en balkjes, maar eens je ermee kan werken… En WordPress heeft inderdaad een betere naam omdat je hier kan groeien naar een eigen domein.

 

aan tafel voor het raam, creatief

Eigen creatieve ontwerp.

 

Waarom heb ik besloten om de stap te zetten om te verhuizen?

Ik heb nog maar net mijn naam van “MaMa Teigetje Silvy” veranderd naar “Meer dan een MaMa Silvy”. Uren heb ik gespendeerd om alle links weer up to date te maken… Ik zou veel hooi op mijn vork gaan nemen om al die artikels mee te gaan verhuizen naar WordPress.

Maar toch! Die ondeugende speelse tijger had zin in meer, en mama wou laten zien wat ze echt in haar mars heeft! Dus de stap om te groeien is gezet! Stapels kartonnen dozen zijn netjes ingepakt, nadien weer ordelijk in de juiste categorie geplaatst. De verf voor de lay out is net droog en de juiste woorden zijn geschreven.

Lieve lezers, ik nodig jullie uit!

Kies & Klik – Ontspan & Ontdek – Lees & Like mee op:
Welkom op: Meer dan een MaMa Silvy

 

Silvy

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie