Crossroads (2)

Vorige maand schreef ik er al over; het kruispunt waarop ik me op dit moment bevindt.

Ik schrijf deze blog op Moederdag, die dag dat je je mamsie in het zonnetjes zet. Mijn gedachte gaan uit naar mijn buurvrouw, mijn leeftijd, die binnenkort een kindje verwacht. Volgend jaar zal ook zij Moederdag vieren. Mijn gedachten gaan uit naar mijn vriendinnen, waar 2 (waaronder ik) van de 12 nog geen kinderen hebben.

Of het nog wel komt, zo luidt de vraag. Ik werp een blik op mijn eettafel, een wetbundel, 4 dikke boeken die de officiële start van mijn studiejaar luidkeels verkondigen. Ik zie daar nog niet echt een speen of slabbetje tussen als je het mij vraagt. Het hoeft gewoon niet zo nu.

Ik heb geteld hoeveel tijd ik nu kwijt ben aan mijn studie. Ik kwam zelf uit op gemiddeld 14 uur per week. Het is officieel begonnen. Liefje kijkt me af en toe met een dikke smile aan, terwijl ik boven mijn bril uit tuur en met een potlood ijverig teksten in de wetbundels en accountingboeken onderstreep. Hij geeft me een kus op mijn voorhoofd. Soms roept hij me naar beneden. Er staat dan een grote kop koffie met een wolkje melk in mijn lievelingsmok klaar. De afwas is gedaan, hij heeft een bezem door het huis gehaald. Doekje over de meubels gehaald.

Ik denk dat ik rechtsaf sla. Van dit kruispunt moet ik in elk geval af. Niets is zeker in het leven, maar wat ik wel weet is dat te lang stil staan bij iets per definitie stil staan. Besides, dood en belastingen zijn trouwens ook zeker. Ik klap de wetbundel dicht. Vandaag neem ik de rest van de dag eens vrij.

Xxx

Jubes

Meer van mijn avonturen lees je terug op www.djoebs.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie