Break even- point

Zo….I did it! De afgelopen 4 maanden had ik zes tentamens en een paar papers op de planning. Ik heb vandaag het laatste tentamen afgerond. Alle tentamens heb ik tot nu toe gehaald. Het klinkt misschien soms alsof alles van een leien dakje gaat bij mij en alsof ik alle zorgen zo wegwuif, maar niets is minder waar, ik moet er echt hard voor werken.

Ik had in mijn tas vandaag een zakje zoute popcorn, om op te peuzelen op de terugweg.Een kleine beloning voor het harde werk. Ik kon tijdens het tentamen (het laatste half uur) nauwelijks mijn ogen openhouden. Ik kreeg van de surveillant drie kopjes dampende koffie met melk. Die vrijdag ervoor had ik te horen gekregen dat ik een tentamen dat ik MOEST halen om over te gaan had gehaald. De druk was van de ketel…geen ramp als ik het tentamen van vandaag niet zou halen.

Ik was op het moment dat ik het nieuws kreeg van het halen van het tentamen, onderweg naar een vriendin, we zouden het leven gaan vieren. Want ondanks de drukte met mijn werk en studie wil ik vooral het leven vieren. Ik wil vieren dat ik hele lieve mensen om me heen heb, die me steunen en op wie ik kan steunen.

Ja, dit weekend heb ik absoluut het leven gevierd. Nadat ik thuiskwam van het tentamen van vandaag heb ik een bami in de magnetron opgewarmd, gemaakt door een vriendin. Opgepeuzeld zonder een kick te geven. En ben toen schaamteloos een uur gaan slapen.

Mijn lichaam geeft me een signaaltje, nu even wat rustiger aan doen, je hebt hard gewerkt. Snap je waarom ik het leven wil blijven vieren? Stiekem ben ik trots, ik ben begonnen en er voor gegaan, de resultaten zijn zichtbaar.

Dit weekend besprak ik ambities met een vriendin. Ze gaf aan altijd een doel voor ogen te hebben voordat ze aan kinderen wilde beginnen. Ze heeft haar doelen bereikt en heeft nu een prachtige, schattige dochter. Ik herken mezelf hierin. Ik heb al vanaf ik klein ben een paar doelen in het leven, die ik graag wil nastreven en dat is tot nu toe ook gebeurd.

Hoewel de doelstellingen zelf wel zijn veranderd in de loop van de jaren, is mijn mindset dat absoluut niet. Maar voor nu…even een break…balans opmaken…invoer gelijk aan uitvoer….break-even point bereikt.

Op naar de volgende fase terwijl het leven wordt gevierd. Carpe diem…

Xxx Jubes

Meer van mijn avonturen lees je op www.djoebs.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie