Het beste wat je kunt worden is jezelf

Stel jezelf voor.

Mijn naam is Karin van Keimpema, 48 jaar ik woon in Almere en heb een zoon van 22 jaar en een dochter van 18.

 

Hoe heet je onderneming of wat voor baan heb je?

Ik heb mijn eigen coachingspraktijk www.hart-denken.nl  Als expert en ervaringsdeskundige begeleid ik vrouwen, tijdens of na een heftige periode in hun leven, om hun zelfvertrouwen weer terug te vinden en weer grip op hun leven te krijgen.

Ik ben opgeleid als coach/counselor en ben tevens gediplomeerd mindful en compassie coach, tevens coach ik veel doormiddel van creatieve werkvormen.

Tevens begeleid ik als re-integratiecoach mensen met kanker. Bij de diagnose kanker zijn er voor zowel de werknemer als de werkgever veel vragen en obstakels, hierbij begeleid ik zowel de werknemer als de werkgever omdat (blijven)werken en je waardevol en nuttig voelen bijdragen aan het herstel.

 

Wat heb je meegemaakt in je leven?

Nu 4 jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik was net een paar maanden verwikkeld in een (v)echtscheiding en had op mijn werk te maken met ongewenst gedrag vanuit mijn direct leidinggevende. Tevens liep ik op mijn wenkbrauwen door jarenlang te veel van mezelf te vragen op werkgebied en privé. Ik was hoofdkostwinner en heb jarenlang gewerkt in hogere managementfuncties en benaderde alles vooral rationeel. Luisteren naar mijn lichaam deed ik niet… Tot het moment van de diagnose.

 

Hoe ben je daar uit gekomen?

Mijn wereld stond totaal op zijn kop en ik besefte mij dat als ik op deze manier doorging ik het niet zou redden. Op dat moment ging er een knop om en besloot ik te luisteren naar mijn lichaam en vooral naar mijn hart. Geen beslissingen meer uit rationele overwegingen maar puur vanuit mijn hart. Mezelf voorop stellen en vooral lief zijn voor mezelf. Mindfulness en compassie werden onderdeel van mijn leven. Ik nam een puppie zodat ik de deur wel uit moest en in beweging bleef. Een week voor mijn eerste chemo kreeg ik te horen dat mijn contract niet werd verlengd. Hard en vervelend op dat moment maar het bood mij tevens de mogelijkheid om na te denken hoe mijn droom te verwezenlijken namelijk een eigen coachingspraktijk. De opleiding had ik al afgerond.

Vervolgens ben ik mij, na alle behandelingen, doormiddel van een opleiding gaan specialiseren als mindful-en compassiecoach, heb ik een opleiding coaching met creatieve werkvormen gevolgd en mij verdiept in de positieve psychologie.

 

Zou je het anders aanpakken als je het allemaal opnieuw over mocht doen?

Ik noem de kanker wel eens een “vreemd verpakt kadootje” ik gun het niemand maar het heeft mij wel heel veel gebracht en het is eigenlijk een hele gelukkige periode uit mijn leven als ik er op terug kijk. Wat ik anders zou aanpakken is dat ik eerder aan mezelf zou denken, niet continue alleen maar alles voor anderen zowel werk als privé maar vooral goed voor mezelf zorgen. Want pas als je goed voor jezelf zorgt kun je ook voor een ander zorgen!

 

Welk advies geef je andere vrouwen die het op dit moment zwaar in hun leven hebben?

Wees niet zo hard voor jezelf. Wees lief voor jezelf, luister naar je hart en je lichaam en wordt het beste wat je ooit kunt zijn: JEZELF!

Schroom niet hier hulp bij te zoeken, je bent het waard!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie