Project X

Ik werk nu ruim vier maanden bij mijn werkgever. Het is in veel opzichten idealer dan mijn voorgaande jobs. Niet alleen werk ik nu vijf minuten van mijn huis, ik besef me elke dag hoe blessed ik ben dat ik geen vertragingen meer heb of last van de vierkante wielen van de trein (lang leve de NS).

Ik kan mijn nieuwe job daarnaast goed combineren met mijn studie. Veel valt op zijn plek. Mijn leidinggevende is een relaxte gast. Een beetje een hippie… (“Ik kan nu even niet reageren, ik ben met mijn vrouw bij zwangerschapsyoga) maar wel eentje waar je op kunt bouwen en die weet waar hij het over heeft. Een verassing is hij wel in de corporate wereld.

Yup, ik ben de corporate wereld gewend. Beursgenoteerde bedrijven, rapportages on fleek en natuurlijk snelle jongens. Het bedrijf waar ik nu werk is daar nog niet. Er werken een heleboel nerds, die elke dag hun best doen om de beste appjes te lanceren. De nerd in mij voelt zich er thuis.

Maar nu komt het, het bedrijf waar ik werk wil de slag maken naar de corporate wereld. De rapportages mogen meer on fleek. We willen meer ‘rollen met the big boys’. En gezien ik mijn huiswerk heb gedaan bij de big boys is mij gevraagd of ik mijn effort in dat voornemen wil steken.

Dus las ik een rapportage-bijbel van ruim 70 pagina’s, zocht alle nodige informatie met betrekking tot het onderwerp en vroeg vervolgens aan mijn leidinggevende om de big boys binnen te halen omdat we meer handvaten nodig zouden hebben. En zeg eerlijk, er is niets mis om je op te trekken aan de big boys.

Dus weken later zat ik met een bestuurslid, een senior associate, mijn CFO en mijn manager aan tafel. Dit was mijn moment op te shinen. Hoewel ik geen boekhoudkundige achtergrond heb (vandaar mijn studie) kon ik mee komen met deze zware delegatie. Af en toe een blik op mij gericht, gaven de mannen me een goedkeurende blik. Ik had mijn huiswerk gedaan.

Twee dagen zaten we in een vergaderkamer om de impact op de organisatie te bekijken. Na de meeting kwam mijn CFO naar me toe. Hij vond me erg enthousiast, en dat viel op, het was immers complexe materie. Materie waar menigeen van zou afschrikken. Maar ik niet. Of het me leuk leek om een prominentere rol in het geheel in te nemen?

Uiteraard. Een dag later volgende een gespreksverslag in zijn inbox. O ja, en gemakshalve had ik alle beschikbare informatie, die altijd in het Engels was, maar even in het Nederlands vertaald. Gewoon wat naslagwerk. P.S….alle informatie over dit onderwerp vind je terug op de schijf.

Want ja, een slimme meid, zo zeggen ze, is op de toekomst voorbereid. Project X, here I come.

Xxx

Jubes

Meer van mijn avonturen vind je terug op www.djoebs.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord