Als alles tegenzit…..komt alles goed….

 

Ik had als start up voor dit jaar mooie dromen en concrete plannen.
Maar het leven had andere plannen met mij. Noodgedwongen moest ik de afgelopen maanden letterlijk pas op de plaats maken. Het was ook nodig.
Nu het weer beter met mij gaat reflecteer ik veel op de afgelopen periode. Ik kom tot interessante inzichten.

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde ben ik bezig met het opstarten van een bedrijfje. Mijn doelgroep bestaat uit assistants (voorheen secretaresses genoemd) en onderwijsorganisaties die de opleiding tot assistant aanbieden. door het geven van workshops en trainingen met een praktische insteek wil ik de assistants helpen zich voor te bereiden op de toekomt van het vak. En geloof mij de verandering gaat in duizelingwekkend tempo!

ik was goed op stoom. ontwikkelde mooie producten, werkte aan mijn website, gaf trainingen aan leuke groepen assistants en BOEM! toen kwam alles tot stilstand.             Wat heb ik mij druk gemaakt de afgelopen maanden. Gaan mensen mij niet vergeten? kom ik er nog wel tussen? krijg ik ooit weer mijn energie en creativiteit terug?
iedereen zei komt goed,  maar ja je moet dat ook voelen.
De periode van stilstand is goed geweest.
ik kwam erachter dat ik eigenlijk nog geen verdienmode had. Ik genereer wel al  inkomsten, maar had geen verdienmodel voor ogen. Tja soms gaat bevlogenheid voor zakelijk denken… .
Momenteel werk ik mijn verdienmodel uit via het Business Model Canvas. Dit is voor mij een hele fijne methode met name door de praktische insteek ervan.
Ook ben ik nog eens gaan nadenken over een aantal voorstellen voor samenwerking die ik had afgeslagen om diverse redenen. Ik zie daar nu wel mogelijkheden in, dus ga ik weer in gesprek met mogelijke samenwerkingspartners.
Nu ik weer in mijn oude energie zit kan ik assistants weer motiveren,  helpen in de juiste mindset te komen in tijden van verandering en helpen met hun persoonlijke ontwikkeling zodat zij duurzaam inzetbaar zijn voor organisaties. Daar zit mijn kracht!
Voor dit najaar werk ik  aan een mooi programma dat met name gericht is op bewustwording. Het helpen ontwikkelen van vaardigheden die een assistant in de toekomst nodig heeft. Praktische workshops waarbij het geleerde al de volgende dag toepasbaar is in het werk of tijdens de opleiding.

Wat is de moraal van mijn verhaal?
Stilstand hoeft geen achteruitgang te betekenen. De afgelopen periode heeft mij juist een flinke duw vooruit gegeven. ik kijk nu dankbaar terug
en ga vol vertrouwen verder bouwen aan mijn bedrijf!

 

Lieve groet,
Daphne

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie