Vervolg van Corona

Is het Coronaisme het nieuwe normaal?

Het coronaisme is een nog niet bestaand woord, maar dat zou heel snel kunnen veranderen.

Het verkeer en vervoer over onze wateren is totaal stil komen te liggen, geen containers in de haven, wat gebeurt er met al die goederen en al die zeelui? Daar heb ik niets over gehoord.

Verzorgingshuizen gaan in totale Lock Down ramen en deuren worden nog meer dan te doen gebruikelijk gesloten, de “aerosols” vieren feest. Bezoeken worden aan banden gelegd voor iedereen, liever geen, bij hoge uitzondering mag er een persoon op bezoek bij opa of oma en zeker geen kleinkinderen en jongeren. Die kunnen geen Corona krijgen, maar wel drager zijn. (?). Crimineel C. houdt blijkbaar rekening met kinderen en jongeren. Heeft en kan een virus dat onderscheid maken?  Of is het de gebruikelijke boevencode, boeven houden niet van kindermisbruikers, het kan je de kop kosten in de bak, weet ook C.

 

Het gaat niet alleen over de verzorgingshuizen, denk eens aan alle andere instellingen van GGZ, gehandicaptenzorg, jeugdhuizen en jeugdinstellingen, aan alle minder validen die niet in een instelling zitten en wel afhankelijk zijn van zorg van buiten, die niet meer naar binnen mogen. In de eerste periode van de pandemie, was er in Nederland nog geen “mondkapjestirannie”. Bedenk eens even, dat het uw zoon of dochter is, of een andere geliefde die in zo een instelling is en dat u van de een op de andere dag geen contact meer mag hebben, ook niet op anderhalve meter. Dementerende ouderen krijgen het nog zwaarder dan ze het al hebben. Senioren die actief waren pre-corona, zijn zienderogen aan het achteruit gaan en worden zelfs depressief.

 

De ellende die dit broertje aanricht is in niets te vergelijken met zijn oudere broers, die houden het op een paar weken per jaar, ook al zijn het criminelen van de hoogste orde, ze houden zich strak aan de afspraak en komen meestal op dezelfde periode langs en verdwijnen zonder te veel toestanden en poeha weer van het toneel. Influenza A noch B hebben ooit voor een wereldwijde Lock Down gezorgd, zelfs niet toen 100 jaar geleden de “Spaanse griep” toesloeg.

In die wereldwijde epidemie stierven naar schatting tussen de 20 tot 100 miljoen mensen. Een groter aantal doden dan tijdens de eerste Wereld

Oorlog. Trouwens wist u dat de “Spaanse griep” niet in Spanje de eerste slachtoffers had?

 

Ik hoor om me heen van ernstige mentale achteruitgang en dat het aantal zelfmoorden sterk is toegenomen, dit zou geen verrassing moeten zijn. Wanneer mensen “vrijwillig” zichzelf moeten opsluiten, geen contacten kunnen/mogen/willen/durven hebben. Mensen die met ernstige klachten te kampen hadden, pre-corona, of die wat mildere gezondheidsklachten hadden en die niet naar een ziekenhuis durfden en stierven of wiens klachten aanzienlijk erger werden. Dat zijn sterfgevallen denk ik, door corona, niet met corona. In mijn directe omgeving waren er mensen die niet geholpen konden worden, vanwege C., die ziekenhuis tot “oorlogszones” had verklaard, en wiens klachten sterk verslechterden, waardoor 2 personen zijn overleden, met de kanttekening dat ze ouder dan zeventig waren en met onderliggende aandoeningen.

 

De overlijdensbranche, is de enige branche waar nog hoop voor is in deze malaise, de vele nabestaanden die nergens heen kunnen met hun verdriet. Geen afscheid kunnen nemen van je geliefden is een van de meest schrijnende zaken, die voor zware psychische problemen en depressies kunnen zorgen.  

 

Ondertussen mogen de horeca en andere gelegenheden, die in “Total Lock Down” waren, weer open, natuurlijk met inachtneming van alle maatregelen, iedereen moet naam en telefoonnummer achterlaten, voor het geval dat, je weet maar nooit wie wat onder de leden heeft. Corona C. kan zich goed camoufleren. Het liefst moet alles via een reservering en uw gezondheidsstatus moet u melden aan een wildvreemde, dit doe je natuurlijk vrijwillig, wanneer u dat niet doet kunt u geen reservering boeken of geweigerd worden om een etablissement te betreden.

 

In maart, toen wij in Lock Down gingen, wist nog niemand van de hoed of de rand over dit nieuwe RNA-Coronavirus, dat werd er aan ons verteld. Ik begin daarover steeds meer twijfels te hebben, maar dat komt door mijn hersenspinsels. De verwarring over wat er wel mag, of soms mag en dan weer niet mag, maakt de angst en paniek bij velen niet minder.

 

Gaandeweg lijken de adviezen steeds onlogischer te worden, handen schudden mag niet meer, “wel ellenbogen” terwijl we op anderhalve meter afstand van elkaar moeten blijven, ik snap dat niet, we moeten wanneer wij niezen dit in de ellenbogen doen, het wordt zelfs in reclamespotjes verwerkt, is dat dan niet besmettelijk, wanneer het virus zich aan oppervlakten hecht? Blijkbaar dus niet aan kleding.

Voor verzorgingshuizen worden de regels ook versoepeld, in plaats van geen mogen er nu een en maximaal twee personen op bezoek, dit moet wel ruim van tevoren aangegeven worden. Bij het ene verzorgingshuis zijn de regels strenger dan bij het andere, iedere vorm van uniformiteit ontbreekt, dat zou eigenlijk toch wel moeten indien we dit zo besmettelijke virus de baas willen worden, die het genadeloos heeft gemunt op vooral onze ouderen. Het invullen van allerlei formulieren, of je al dan niet hebt geniest het afgelopen half uur, of je de afgelopen periode geen verhoging had, of een snotneus en zelf voor de vereiste beschermende kleding moeten zorgen bij uw bezoek, dat is voor uw en onze veiligheid. Is dat het nieuwe normaal?

 

Mensen doen wat ze “geadviseerd” wordt, want eindelijke na maanden kunnen ze weer hun geliefden bezoeken. Vaak moet besloten worden wie er wel en wie niet bij Pa of Ma op bezoek mogen, of helemaal er gaat helemaal niemand, dat is ook een van de oplossingen. Ik zie de familieruzies weelderig opleven en het is nog geeneens kerst.

Corona C., is tot nog toe denk ik, de best gewapende crimineel zonder vuurwapens, de banken en financiële instelling hoeven zich geen zorgen te maken, want het contante geld afschaffen is vast een fluitje van een cent om zo deze crimineel aan banden te leggen. Bijna overal waar “pinnen Ja graag” werd gevraagd staan nu borden “pinnen verplicht”, het valt eigenlijk niemand echt op, we hebben allemaal een pinpas en internet of mobiel bankieren natuurlijk. Behalve wanneer je in een instelling zit en geen kant op kunt, de vele daklozen waarvan er nu meer dreigen te zullen ontstaan, want de huisuitzettingen gaan gewoon door en de deurwaarders hebben geen boodschap aan corona, ook mensen met psychisch klachten of geesteszieken, vele senioren, dementerende en lichamelijke zwaar gehandicapten en vele, vele anderen (niet criminelen) die om welke reden dan ook liever contant geld hanteren, zullen aan de PIN moeten. Veel Pinautomaten worden vanwege de besmettelijkheid nu al voor onze veiligheid verwijderd en op deze manier worden tevens de plofjeskraak criminelen stevig aangepakt, uitschakelen van de concurrentie heeft C., ook aan gedacht.

 

Er mogen niet meer dan een bepaald aantal personen zich in bepaalde ruimte ophouden met inachtneming van de maatregelen, vooral de anderhalve meter maatregel is een heikel punt, dat moet echt overal, zelfs wanneer daar geen ruimte voor is.

Hoe? Dat is de verantwoordelijkheid van de ondernemer, dus u kunt beter uw tent sluiten, want als er bij u in uw bruine kroeg vijf mensen binnen mogen zijn op anderhalve meter, denk ik niet dat u daar enig baat bij heeft, dan is het niet open zijn voordeliger lijkt mij. Die boete, die rond de vier ruggen ligt, wilt u echt niet riskeren in deze al zo zware economische tijden. Daarnaast een persoonsregistratie en administratie bijhouden of iemand al dan niet de “corona symptomen” heeft ,voor een bruine kroeg, waar je in vroegere tijden hutjemutje met twintigman kon staan ook tijdens het gewone griepseizoen, dat kunnen wij ons nu al niet meer indenken, voor vijf man te veel rompslomp lijkt mij.

Ziekenhuizen doen alleen de hoognodige en noodzakelijke operaties, wordt er bekend gemaakt, wat dat betekend is mij niet echt duidelijk, wanneer is een operatie noodzakelijk? Zijn er dan ook niet noodzakelijke operaties? De IC-bedden moeten echt vrij blijven en vrij worden gehouden voor de Corona gevallen, de tweede golf zou gevaarlijker kunnen zijn dan de eerste en voor veel meer slachtoffers kunnen zorgen omdat ook de besmettingen zijn toegenomen. Met de lange wachtlijsten die er al jaren zijn voor diverse behandelingen, vooral in de geestelijke gezondheidszorg en dat er door alle bezuinigingen in de gezondheidzorg er nu te weinig bedden zijn, houd ik mijn hart vast op weg naar het “nieuwe normaal”.  Zal het ooit weer “normaal” worden? Dat woord kunnen we wel afschaffen want niets lijkt nog “normaal” te zijn. Wat wel normaal is gebleven is dat er wederom, zelfs nu, geen extra geld vrijkomt voor al die geweldige mensen die werken in de gezondheidzorg, waar wij allemaal zo achterstaan en voor applaudisseerden.

 

 

Zorg goed voor u zelf, zorg goed voor uw naasten en wees gezegend met liefde, goede voeding en houdt uw spirit levendig, lach eens naar een ander, dat kan ook op anderhalve meter…

 

Wordt vervolgd; Corona derde golf

Henna Charry