Mijn Eerste Blogpost Voor Vrouw Op Eigen Benen

Hi allemaal dit is mijn eerste blogpost voor vrouw op eigen benen en ik zal mij even voorstellen:

Mijn naam is Sharifa en ik ben expatvrouw en mama van drie (dochter 5 jaar, zoon 3 jaar en baby zoon van 8 maanden).

 

In de zomer van 2017 zijn we geëmigreerd naar de San Francisco Bay area in de Verenigde Staten en een jaar later vertrokken we naar Montreal, Canada.

Mijn jongste zoon is geboren in Canada en daarmee de enige Canadees in ons Nederlands gezin.

 

Net als de meeste mensen in de wereld zitten we in Montreal momenteel in fase 2 van de lockdown vanwege het Corona virus. Het was voor ons allemaal wel even wennen en wanneer zoiets wereldwijd gebeurd merk je pas echt hoe ver je van alle geliefden bent.

 

Wij hebben hier in Canada en met name in Quebec de lockdown in de strengste vorm gehad.De scholen zijn sinds maart dicht en sinds 15 maart hebben we in quarantaine gezeten. Alle non essentiële bedrijven moesten ook de deuren sluiten.

 

In het begin dachten we nog van dat doet onze premier van Quebec heel goed. Helaas bleek een aantal weken later dat Montreal inmiddels het epicentrum van Canada geworden was. Een van de redenen daarvoor is dat de springbreak in Quebec veel eerder was dan dat van de andere provincies. Heel veel mensen kwamen terug uit besmette gebieden en waren vaak dragers van het virus zonder symptomen. Ook heeft het virus helaas flink huisgehouden in de vele bejaardentehuizen in de provincies.

 

We waren voor het eerst sinds bijna 3 jaar van plan om richting Nederland op vakantie te gaan als gezin. Helaas kon dit vanwege het Corona virus niet meer doorgaan. Ik vind het heel erg moeilijk dat onze familieleden en vrienden onze jongste zoon nog niet hebben kunnen ontmoeten. Gelukkig hebben we wel alle moderne technologie zoals FaceTime.

 

Mijn man werkt vanaf de lockdown periode thuis en heeft het daarmee eigenlijk drukker dan voorheen. Super lange dagen en vergaderingen via videoconferences. De kinderen en ik doen dan echt wel ons best om stil te zijn.

Onze 2 oudste kinderen hadden 30 minuten dagelijkse zoom sessies met hun preschool. Maar verder dan dat moest ik ze de hele dag entertainen en jeetje ik wist het altijd al maar wat heb ik een mega respect voor leraren en peuterleiders.

Mijn dochter van 5 gaat pas na de zomervakantie naar de basisschool (als die opengaat). De zomervakanties in Canada duren vaak bijna 3 maanden. Normaal gaan de meeste kinderen naar een summercamp. De meeste camps gaan nu niet door vanwege Covid.

 

Het onderwijssysteem in Canada is anders dan dat in Nederland. Je gaat in Canada vanaf je vijfde jaar naar school en aan het begin van het schooljaar dus in september.

 

De corona crisis brak uit toen ik net op het punt stond om mijn blog te lanceren en mijn Instagram hobby iets serieuzer wilde nemen. Daarnaast wilde ik ook weer verder met mijn Franse lessen. Quebec is franstalig al is Montreal een redelijk tweetalige stad. Helaas kwamen we dus allemaal verplicht thuis te zitten en moesten we als gezin op zoek naar een nieuwe routine. Iedereen zat wereldwijd zo een beetje in hetzelfde schuitje.Ik denk ook dat niemand mij ooit meer zal vragen wat ik toch de hele dag doe als thuisblijfmoeder.

De stay at home order in Quebec was naar mijn gevoel veel en veel strenger dan in Nederland. Alles ging hier in complete lockdown. Je mocht geen mensen buiten je eigen gezin ontmoeten. We hadden super lange rijen voor de supermarkt. Af en toe een rondje buiten lopen mocht dan weer wel maar het advies was om thuis te blijven. De boetes konden in de duizenden dollars oplopen voor wie de regels overtrad.

 

Ondanks dat de quarantaine niet ideaal was en ik super bang ben en nog steeds, heeft het ons als gezin wel dichterbij elkaar gebracht. Mijn man reist best vaak en maakt erg lange dagen. Ik denk dat we nog nooit eerder zo lang met zijn allen samen zijn geweest.

 

Door een crisis ga je ook alles veel beter waarderen. We zijn allemaal gezond en mijn man heeft zijn baan nog. We hebben een dak boven het hoofd en kunnen ook nog gebruik maken van de modernste technologie. Niet iedereen in de wereld heeft dit op het moment en vanwege de Corona crisis zien we de verschillen wellicht nog duidelijker dan voorheen.

 

Ondanks de drukte in huis want iedereen is thuis kwam er ook rust. Ik hoefde de kinderen niet meer naar allerlei playdates of lesjes te rijden. Ook besloot ik veel minder tv te kijken omdat ik mezelf compleet gek maakte met al het negatieve nieuws. Dit alles gaf mij alsnog de ruimte om aan mijn persoonlijke doelen te werken.

Ik gebruikte die tijd om aan mijn blog te werken en heb veel onlinecursussen gevolgd.

Het plannen van maaltijden ging veel beter want ik wilde zo min mogelijk naar de supermarkt dus ik redde het met 1 keer per week boodschappen doen. En door een weekmenu gooide we veel minder eten weg dan voorheen. Eindelijk was er ook meer tijd om een heerlijk rendang of stoofvlees te maken of om allerlei soorten brood te bakken.

 

Daarnaast ben ik super trots op ons gezin. We vinden elkaar heel erg leuk en hebben het gezellig. We komen sterker en hechter dan ooit uit deze quarantaine. En het klinkt allemaal heel zoet maar ik ben echt met mijn beste maatje getrouwd en daar ben ik zo dankbaar voor.

Canada is een fantastisch mooi land en het mooie van Montreal is, is dat op ongeveer een uur rijden hele mooie gebieden zijn midden in de natuur. Canadezen hebben vaak een cottage of een country house. Er wordt zelfs vaak gezegd dat de cottage meer waarde heeft dan het huis in de stad.

 

Wij hebben via vrienden hun country house kunnen huren voor de zomermaanden. Sinds 1 juni verblijven we dan ook in de Eastern Townships. Het gebied heeft een prachtig groot meer en heel veel groen en ruimte! Perfect voor social distancing. Als ik in de ochtend in de home office van mijn man een kopje thee drink, zie ik de jonge hertjes tussen de bomen langs het huis lopen. Wij komen hier echt tot rust.

 

Vorig jaar zomer was ik in verwachting van onze jongste zoon. Ik had verplicht bedrust en we zaten midden in de verhuizing en verbouwing. We hebben dus helaas niet veel van onze zomer kunnen genieten. De twee zomers daarvoor hadden we te maken met internationale verhuizingen. Ik keek dan ook erg uit naar de zomer van 2020 en was bang dat het niet leuk zou worden vanwege Covid.

 

Rond 1 juni werden de Covid-maatregelen versoepelt en sinds midden juni mogen we weer mensen buiten ons gezin ontmoeten van maximaal 3 verschillende huishoudens. Beter hadden we het niet kunnen treffen omdat 2 bevriende gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijden als die van ons ook in dit gebied verblijven voor de zomer. Onze kinderen hebben hierdoor de tijd van hun leven. We hebben maar besloten om met zijn drietjes een soort zomerkamp te runnen tussen onze kids.

 

Langzamerhand zijn hier alle winkels ook weer open en zie ik zelf terrasjes. Ik durf nog niet echt op een terras te zitten maar het feit dat er meer leven op straat is doet me wel goed. Mondkapjes zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden. En ik zou niet mezelf zijn als ik die niet in de allerleukste printjes heb aangeschaft.

 

Ik heb echt super veel zin in de rest van de zomer en probeer iedere dag te genieten. Ik ben zo benieuwd hoe andere vrouwen dit doen. En hoe hun leven er nu uitziet in tijden van Corona.

 

Ik hoop iedere maand een stukje van mijn leven hier te delen. Dit kunnen dingen zijn wat ik meemaak of de gang van zaken rondom mijn blog en de wondere wereld van Social Media.

Ik hoop dat je het mee blijft lezen! Mocht je het leuk vinden om mij te volgen ik ben erg actief op Instagram.

 

Tot volgende maand!

 

Liefs,

Sharifa