Fashion and the City

New episode Carrie Bradshaw syndrome

New episode Carrie Bradshaw syndroom

Vorige keer benoemde ik de valkuilen van het “Carrie Bradshaw Syndroom”. De 90’s televisie personage die nogal neurotisch omgaat met mannen, vrienden, haar werk en geld. Carrie Bradshaw ging voor goud als het gaat om de mode. De duurste merken, schulden, achterstanden met betalingen, het liever niet eten voor die nieuwe tas of schoen. Misschien gaat het in jou geval ook niet zo ver, maar we kunnen denk ik allemaal het gevoel delen wat shoppen met je doet.

Eerder had ik aangegeven dat ik dit syndroom anders wil belichten door middel van de juiste intenties. Denk dan aan, risico’s nemen, Trying out new things, vastberadenheid, maar vooral ontdekken wie je bent!  Have you already discovered who you are? Do you create opportunities to find out?

The Woman you are!

Eerder gaf ik aan dat als vrouw we veel te verduren krijgen. Denk aan de verschillende rollen die je hebt als vrouw zoals, singel zijn, echtgenote, moeder, vriendin,collega enz….

De verschillende rollen als vrouw maken niet wie we zijn. Wie je bent maakt dat je succesvol bent in de verschillende rollen die je hebt als vrouw zijnde.

I’m every woman, It’s all-in me! Trowback 1978 de hit van Chaka Khan. We hebben het allemaal wel eens gehoord! En inderdaad It’s in you! Maar hoe kom je erachter? Uiteraard wens ik alle lezers het beste voor het nieuwe jaar. Wat zijn jou voornemens voor het nieuwe jaar? Founding out the woman you are should be on the top of your list!

Opportunities: kansen die op je afkomen met beide handen grijpen! Zit niet stil maar neem actie. We hebben allemaal talenten en gaven in ons. We just need to stirr it up!

The question is? What is your gift? Found out! Een gave komt altijd ten goede voor anderen. Zeker ook voor jezelf.

Hierbij wat praktische tips om je op weg te helpen.

Wat is je passie of wat vindt je leuk om te doen?

Zou je het gratis doen?

Wat zien de mensen om je heen in jouw?

Obsticals versus perspective

Carrie was dol op mode. Het was echter wel een vergaande passie voor haar. Gemengd met mannen, baantjes, een eigen column.

In deze adviseer ik balans. Vorming van je gave/talenten kunnen verstikken of je juist een boost krijgen door:

  1. Onverwachte situaties die je leven tijdelijk of blijvend veranderen
  2. Ervaring die impact maken op je leven gevraagd of ongevraagd
  3. Liefdesrelaties die een andere wending krijgen positief of negatief
  4. Weten wie je bent als persoon zonder dat mensen ver of dichtbij je aan jezelf laat twijfelen
  5. Mensen die je inspireren of als voorbeeld dienen

In alle punten ligt het er net aan wat je perspectief is. Bijvoorbeeld een relatie die stuk gaat die achteraf een positieve invloed heeft zodat je aan jezelf kan werken. Of er komt onverwachts iemand in je leven die je juist dichterbij je gave of talent brengt. Het kan dus een leer les zijn of een zegen. Maar alles is afhankelijk van jou perspectief. If you made mistakes (wat noodzakelijk is) learn from them! If you have developed skills, improve them! Heb je pogingen gewaagd maar het lukte niet? Laat dan het oude los en probeer iets nieuws. Vraag familie of vrienden om je heen die je vertrouwd om feedback.

Het ligt er dus net aan hoe je ermee omgaat. Ik denk dat dit voor ons allemaal herkenbaar is. Zeker ook voor mij! It’s a journey but worth the travel!

We hebben het eerder gehad over de grote invloed die situatie’s kunnen hebben op hoe je je kleed. Kleding weergeeft vaak identiteit en persoonlijkheid. Neem het mee in je weg naar ontdekken wat je gaven zijn want dat zal zeker matchen 😉

Next Episode
Is shoppen dan een uit de hand gelopen primaire behoefte geworden? Meestal ligt het er net aan hoe jij het bekijkt. Ik laat me inspireren door het gedrag van Carrie Bradshaw en spiegel het naar het hedendaagse shopmentaliteit. Volgende keer gaan we dieper in op Trying new things! We gaan er volgende keer verder op inzoomen. Ik kijk ook erg uit naar jullie reactie’s en eigen ervaringen. Ik hoop dat je je kunt spiegelen aan deze blog en wij ervaringen met elkaar kunnen delen.

In the meantime check mijn instagram #julesstyling.

See you next time!

Sincerly,

Jules

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie