Instagrammable hotspot

Hi sterke vrouw!

Daar ben ik weer met een nieuwe blog. Tussen alle activiteiten door plan ik vrijwel altijd een momentje voor mijzelf. Voor de mensen die mij volgen op mijn Facebook pagina, groep of Instagram denken wellicht anders maar het is echt zo! Ik gebruik die momenten om even bij te tanken met een goed boek of ik gebruik de tijd om te werken aan mijn social media accounts. Dat is al een baan op zich want wij zijn met z’n allen zo veeleisend geworden. Voordat ik op pad ga weet ik vooral in Rotterdam, Den Haag of Amsterdam vrijwel altijd waar ik een tussenstop kan maken en voor de overige steden waar ik kom doe ik meestal een beroep op mijn netwerk #sorrynotsosorry. Ik denk dat ik na mijn moederschap vanaf mijn 28echt begon met het drinken van koffie. Ik vind dat zelf best laat! Daarvoor probeerde ik het ook weleens maar dan dronk ik het vooral uit survivalmode vanwege een aankomend tentamen met 3 of 4 klontjes suiker. Inmiddels geniet ik ervan en is het echt een momentje op de dag. Ik zoek dan ook altijd naar restaurants en cafés waar gezinnen verwelkomt worden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een speelhoekje zijn maar ook een voedingshoek (dit gebeurt steeds vaker, yay!) of verschoontafel. Dan weet ik in ieder geval dat het personeel er niet van schrikt als de kleine ontdekker ineens gilt. Nu ik erover nadenk merk ik gek genoeg dat hij dit de laatste tijd vaker doet dan als baby. Uitdagingsdrang of zoiets.

Hij bestaat al een tijdje maar mijn nieuwste favoriet is Amada (breakfast – lunch – koffie) met name omdat mijn zoontje het hier wel heel lang uithoudt. Je zou misschien denken dat het door de schommel komt maar ik denk dat hij het gehele interieur leuk vindt (kind van zijn moeder), zo hing hij graag in de loungehoek en daarna weer voor de fruitmand. Kinderen houden ervan om geprikkeld te worden en dat vindt je zeker in het prachtige Amada, met leuke teksten op de bakstenen muur zoals: ‘I can’t Espresso how much you bean to me’. Ja, ik vind dat echt ge-wel-dig. Het liefst neem ik heel die muur mee naar huis. Of ‘one coffee doesn’t make us friends!…maybe two’. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Wij hebben heerlijke natural pancakes besteld, biologische appelsap van het merk Schulp en natuurlijk een biologisch kopje koffie! Niet alleen is de Zuid-Afrikaanse bijzonder aromatisch maar de branderij gebruikt een marge van de winst om de leefomstandigheden van de telers te verbeteren.  Persoonlijk let ik steeds vaker op de merken en producten die ik gebruik, elke stap naar een duurzaam bestaan helpt onze wereld net iets mooier te maken.

Tip: je kunt er een Italiaanse selfieccino bestellen, het is namelijk de eerste Nederlandse café waarbij een selfie in je cappuccino kunt krijgen! Super instagrammable natuurlijk! 

Een laatste tip die ik wil delen is als je op pad gaat dat je alles planned rondom de activiteiten die je wil doen. Kort nadat wij bij Amada waren zijn wij lekker in de stad wezen winkelen want de kleine ontdekker had al het gevoel dat hij er een uitje op had zitten. Hoe fijn is dat?! Vanwege de centrale ligging kun je natuurlijk ook als bezienswaardigheid naar de Kubuswoningen of de Markthal. Het komt allemaal neer op het maken van een goede planning! 

Adres Amada:

Hoogstraat 36

3011 PR Rotterdam

 

Heb je nog vragen of opmerkingen of wil je gewoon een kopje koffie drinken, je kunt mij bereiken via:

E-mail: mirjam.aasgedon@gmail.com 

Facebook: https://www.facebook.com/kleineontdekker/

Instagram: https://www.instagram.com/dekleineontdekker/