Zomerse bespaartips.

Misschien heb je je vakantiegeld al op. Of niet zo’n groot budget. Wat ga je dan doen in de vakantie.

Er zijn allerlei dingen te weinig of niets kosten:

Ga een dagje fietsen in de omgeving, dan ontdek je misschien allerlei leuke plekjes. Neem broodjes en drinken mee. Misschien kom je nog langs een leuk meertje, dus ook nog zwemspullen mee. Vergeet je niet in te smeren. Of maak onderweg eens ouderwets van madeliefjes een bloemenketting.

Ga eens een middagje naar het bos in de buurt op een warme dag, heerlijk in de schaduw wandelen.

Op een regenachtige dag kun je eens gaan opruimen, pak kamer voor kamer aan en kast voor kast. Het hoeft niet allemaal in één keer. Maak dan drie stapeltjes; weg, bewaren of verkopen op een rommelmarkt of marktplaats. Zo creëer je extra budget om iets leuks mee te doen. Nog een voordeel; een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd!

Heb je kinderen? Ruim dan samen met je kind zijn of haar kamer op. Wie weet ontdek je wel een verkooptalent in je kind.

Ga naar de Action of een andere goedkope winkel en koop waterpistolen om een watergevecht te doen samen met je kinderen als verrassing nadat je samen de tuin of een ander klusje hebt gedaan.

Vanaf 20 juni waren bij het Kruidvat weer NS dagkaarten te koop, in de vorm van wegwerpkaartjes. Je kunt één dag onbeperkt reizen, tijdens daluren door de week, in het wekend de hele dag, geldig tot 26 augustus. Eén kaartje kost € 16, 2 kaarten € 15 en 3 kaarten of meer  € 14 per stuk. Heb je interesse, wees dan snel, want het is een op=op actie.

Zijn er een paar warme droge dagen voorspeld, of zelfs een hittegolf? Maak nu vast een plan dan een paar grote stukken te wassen. Dekbedden, gordijnen en ‘bankdekens’: was ze liefst in het weekend met goedkope stroom en hang ze uit in de zon. Gympjes of linnen schoenen kunnen in een emmer met beetje wasmiddel onder water gezet met een steen erop. Na inweken schoon borstelen en in de zon drogen.

Met een munt- of citroenmelisse plant kun je niet alleen heerlijke thee- of ‘water met een smaakje’ maken, maar ook leuke decoratieve ijsblokjes. Neem een (liefst siliconen) ijsblokjesvorm, daar gaan de blokjes het makkelijkst uit en doe in elk vakje een blaadje munt of citroenmelisse. Dan water erop en in de vriezer.

Een groot deel van de kosten van een uitstapje wordt uitgegeven op terrasjes en in restaurants. Maak een ouderwetse koelbox met lekkere verse belegde broodjes. Je kunt de dag voor vertrek drukpakjes- of flesjes in de vriezer leggen, zo heb je koel drinken en ze dienen als koelelement. Maak voor een dagtrip van te voren een ovenschotel, zodat je bij thuiskomst meteen aan tafel kunt.

Tenslotte nog dit; zowel leuk voor je kinderen als voor jou en je partner. Laat de kinderen een aar dagen logeren bij Opa en Oma. Maak een lekker maaltje en geniet samen met je partner van de rust.

Een fijne vakantie gewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord