Van zomer naar herfst

De plotselinge omslag van zomer naar herfst zorgt bij mij altijd voor een lagere weerstand. Nu is mijn weerstand nooit up and running geweest dus is dit toch een extra klap. Het gevolg? Ik werd ziek. Maar deze keer werd niet alleen ik, maar ook mijn hele familie ziek! Ziek zijn als opvoeder is niet handig -you’ve got a household to run!-, maar ziek zijn komt in zijn algemeenheid nooit uit. Hoe sla je er als gezin doorheen? Bij deze enkele survival tips.

  • Zorg goed voor jezelf. Mijn vader zei altijd: “als je ziek bent is het een signaal van je lijf om het rustig aan te doen”. Meld je ziek op je werk (de wereld vergaat niet kwam ik afgelopen week achter), laat je kinderen naar de overblijf gaan, zorg ervoor dat zij na schooltijd bij vriendjes kunnen spelen, zet je telefoon op stil, doe je onesie aan en kruip in bed.
  • Een dag thuisblijven van het werk betekent niet dat je nu de ruimte hebt om de was op te vouwen, de administratie te doen en de keukenkastjes schoon te maken. Het betekent dat je je lijf de rust geeft die het verdient. Laat alles voor wat het is en blijf zoveel mogelijk plat liggen!
  • Geef toe aan het ziek zijn. Het is niet fijn maar het is nu eenmaal zo en acceptatie kan voor rust zorgen.
  • Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Zeg de voetbal/judo/balletlessen af voor die week of zorg ervoor dat je kinderen met vriendjes kunnen meerijden en haal zoveel mogelijk magnetron maaltijden of poffertjes in huis. Niet de meest gezonde keuzes maar zo hoef je deze dagen zo kort mogelijk in de keuken te staan én zijn je kinderen je eeuwig dankbaar.
  • Ziek goed uit! Dit is één van de meest voorkomende valkuilen. Ook ik trap er helaas vaak in. Na één dag ben je nog niet de oude en meestal duurt het echt een flink aantal dagen of weken voor je je weer de oude voelt. Je lijf heeft veel te verduren tijdens een griep en is hard aan het werk dus beloon je lijf ook met voldoende rust. Begin dus niet de volgende dag weer met werken en een vier-gangen menu te maken voor je (schoon)familie want anders kom je jezelf een aantal dagen later weer dubbel en dwars tegen.

Het ziek zijn gaat gelukkig over wanneer je lijf (én je geest) er klaar voor is. Rust is een grote voorwaarde om zo snel mogelijk weer op de been te zijn. Wil je meer opvoedtips of opvoedadvies? Dit kan door mij een mail te sturen via info@parenthing.nl én houd mijn Facebook pagina (@ParenthingNL) in de gaten.

Ik ben Vanessa. Moeder, zus(je), dochter, tante, vriendin, vrouw, orthopedagoog en werknemer van.. Daarnaast ben ik net mijn eigen bedrijf begonnen. Ik heb 1 studerende en 2 jonge kinderen en houd van schrijven. Mijn kinderen maar vooral het leven maken dat ik mij geïnspireerd voel om- vooral op een luchtige manier- verhalen te schrijven. Ieder weekend plaats ik een nieuwe blog op mijn website: http://ikbenouder.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie