Zo laat je, je salaris voor je werken

Bron: pexels
Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van Nederlanders geen spaargeld heeft. Onder millenials is dit percentage zelfs 63%. Dit blijkt uit onderzoek van Viking Direct, dat meer dan 1000 mensen over hun spaargedrag heeft ondervraagd. De cijfers uit het onderzoek zijn schrikbarend. Het Nibud raad immers aan dat iedereen minstens 3550 euro op de spaarrekening heeft staan. Bij vrouwen staan de cijfers er nog slechter voor. 49% van ongepensioneerde vrouwen spaart niet voor pensioen, tegenover 27% van mannen.

 

#sparen

 

Zo begin je met sparen

Sparen is niet sexy, maar het kan wel veel financiële zorgen wegnemen in de toekomst. Niet iedereen kan natuurlijk evenveel sparen, maar iedereen kan met sparen beginnen. De allereerste stap is natuurlijk om heel kritisch naar je ingaven en uitkomsten te kijken. Vanuit daar kijk op welke uitkomsten je kunt besparen. Moet je echt elke dag koffie halen, of kun je die ook thuis maken?

Betaal jezelf eerst

Een bekende tip uit de spaarwereld is: betaal jezelf eerst. Simpelweg betekent dit dat je elke maand een bedrag automatisch naar je spaarrekening overmaakt. Dus voordat je geld geeft aan de supermarkt, de kledingwinkels en de huurbaas zorg je ervoor dat er eerst een bedrag is overgemaakt naar ‘jezelf’.

 

Beter dan sparen

Het kan natuurlijk zijn dat je sparen onzin vindt met de spaarrentes van tegenwoordig. Maar zelfs dan kun je, je geld goed voor je laten werken. Je kunt bijvoorbeeld je geld beleggen, extra aflossen op de hypotheek of investeren in groene energie. Je aansluiten bij een pensioensfonds is natuurlijk ook een goed idee.

De financiële ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is de laatste jaren weer omhoog gegaan. Daarom is het belangrijk dat juist vrouwen kijken hoe zij hun financiële buffer kunnen opbouwen. Met deze strategie kom je in ieder geval al een heel eind.

Heb jij nog tips voor sparen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie