Volg je droom als ondernemer!

 

Het moment dat ik mijzelf inschreef bij de Kamer van Koophandel weet ik nog zó goed!
Eindelijk, na al die jaren van twijfel, onzekerheid of welke belemmerende gedachte dan ook, had ik de stap gezet om in het diepe te springen.
Ik wilde niet meer luisteren naar de ‘wat als’, de ‘ja maar’ en de ‘hoe dan’ stemmetjes.
Ik dacht, mocht het mij echt niet lukken dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Zodat ik achteraf niet kon zeggen, had ik maar.

Na de middelbare school was ik van plan om mijn middenstandsdiploma te gaan halen (dat had je toen nog in die tijd). Maar ik weet niet meer wat er tussen kwam, maar het kwam er niet van.

Dus belandde ik op de arbeidsmarkt, want dat was toch wel het veiligste om te doen, met zo min mogelijk risico. Nu bijna 20 jaar later, en met verschillende uiteenlopende functies achter de rug en die ik deels nog heb, heb ik zoveel geleerd.
Voorheen dacht ik weleens; wat heeft deze baan/functie nu voor nut of wat valt er hier nu uit te leren. Maar als ik terugkijk hadden ze (bijna) allemaal 1 ding gemeen. En dat was: de klant. Hoe verleen ik service, tevredenheid en klantvriendelijkheid aan de klant.

Toen ik in een periode van werkloosheid terecht kwam, een ideaal moment voor zelfreflectie, de balans op te maken en te besluiten welke richting in te gaan, gebeurde er iets moois.
Ik kocht een tijdschrift in de winkel, sloeg deze open en las deze woorden: ‘Volg je Droom’.
Het was alsof deze woorden er voor mij alleen geschreven stonden.
Als ik thuis naar een tv commercial keek hoorde ik de woorden: ‘waar wacht je nog op, zet die stap’!
Als ik op straat liep kwam ik een super groot billboard tegen waarop stond: ‘Go for It!
En een quote die ik las die mij nog steeds inspireert van Paulo Coelho: ‘Schepen zijn het veiligst wanneer ze in de haven liggen, maar dan zijn schepen niet voor gebouwd’. Dit gebeurde allemaal in een tijdsbestek van een paar weken. Okay, okay, i get the message dacht ik nog lachend.

Zo ver als mijn geheugen terug gaat is creativiteit echt mijn ding. Nieuwe dingen bedenken, creëren, te up-cyclen. Ik vind het heerlijk, de ideale ontspanning voor mij.
Dus ik besloot de stap te wagen en schreef mijzelf in bij de Kamer van Koophandel. Het moment dat ik naar buiten liep was ik zo trots op mezelf! Ik voelde mij ineens 10 cm groter.

Wat ik hiermee wil zeggen is, soms loopt het leven niet als gepland. Maar dat is niet erg. Zoals ik vroeger dacht, het waren verloren jaren, kan ik nu zeggen, ik heb zoveel geleerd! Vooral over mezelf, maar ook over de klant. Ik ben er nog niet, maar ik heb ook niet stilgestaan. En dat telt. Elke vooruitgang telt. Mocht je in dezelfde situatie zitten, of je kunt je er (deels) in herkennen, dan wil ik tegen je zeggen: Go for It! Je hebt meer achter je staan dan je denkt!

 

Angela Amting is eigenaresse van haar bedrijf FifiStyle. Een online webshop met Afrikaanse geïnspireerde sieraden, kleding, en accessoires. www.facebook.com/fifistyle1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie