Toetje beton

Toetje beton

Eigenlijk is dit recept nog niet zo lang onderdeel van mijn geschiedenis. Iets van 12 jaar. Ik heb dit recept geleerd van mijn man die dit vroeger, lang geleden, een keertje zelf heeft uitgevonden. In die tijd was hij erg mager, zo vertelde hij, en hij moest zorgen dat hij wat aankwam in gewicht. Het was toen voor hem niet zo makkelijk om gezond te eten en dit recept was erg makkelijk om klaar te maken. Hij bedacht dat zijn moeder vroeger wel eens een toetje met saroma maakte maar vond melk nu niet echt vullend. Hij dacht na en kwam op het volgende recept:

Je hebt nodig 1 pakje kloppudding (het vroegere saroma)

1 bakje volle kwark

1 pakje slagroom

eventueel vruchten (uit blik)

Als eerste klop je de slagroom wat sfijf, niet helemaal maar wel zo dat het wat dikker is.

Vervolgens doe je de saroma/kloppudding er door. Helemaal mengen tot het goed doorelkaar zit.

Daarna gaat de kwark er doorheen. Dit geeft het geheel een frisse smaak. Ook dit meng je weer goed door elkaar.

Nu kun je verschillende manieren van opmaken kiezen:

  • Doe alles in één kom en zet het in de koelkast. Mooi laten opstijven en je bent klaar.
  • verdeel alles over een paar schaaltjes en je hebt voor elk een eigen schaaltje.
  • Het lekkerste vind ik deze manier, doe een laagje van het mengsel in een kom en maak het glad. Leg er vervolgens wat vruchten op die je lekker vind. Doe er weer een laagje van het mengsel op en daarna weer de vruchten. Herhaal dit tot je mengsel op is en sluit af met een laagje vruchten. Zet het geheel in de koelkast en als het opgestijfd is smullen maar.

Een heel eenvoudig en lekker recept. De naam zegt het al wel, het is een machtig recept wat goed vult. Het toetje doet zijn naam eer aan. Je kunt hier ook lekker een taart van maken, dat hebben we ook wel eens gedaan. Een kant en klare bodem en daar dit mengel in.

Ik kon mijn man hier blij mee maken en zo heel af en toe deed ik dat. Toen hij erg ziek was wilde ik het nog een keer voor hem klaarmaken maar dat was te machtig. Ik heb toen wel de saroma/kloppudding met melk klaargemaakt. Hij vond dit wel lekker maar ook niet meer alle smaken. Hij dacht zelfs dat een smaak lekker was maar dat viel hem echt tegen.

Voor mij zal dit toetje mij altijd aan mijn man herinneren en ik wil dit recept dan ook doorgeven aan onze zoon in de hoop dat hij het ook gebruik. Ik denk niet dat hij dit toetje zo makkelijk aan papa zal koppelen aangezien hij nog niet zo graag verschillende smaken toetje lust en hij dit nooit geproefd heeft met ons drietjes. Wel zal ik onze zoon vertellen over het ontstaan van dit toetje van papa, wie weet zal hij het ooit lekker vinden en de waarde hiervan weten te waarderen. Dat vraagt van mij ook om deze kleine geschiedenis te blijven vertellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord