Single mom entrepeneur

Ik ben een alleenstaande moeder en ondernemer. Ik heb een koopwoning en een auto voor de deur. Mijn kind ontbreekt niks. We gaan op vakantie en dagjes weg. We zijn omringd met familie en vrienden. Living the live!

Don’t be fooled!

Ik ben een alleenstaande moeder van een 3-jarige zoon. We zijn beide slachtoffer van huiselijk geweld. Hij was 6 maanden dat we uit de situatie kwamen. Ik heb mijn oude woning verkocht en een nieuwe woning aangekocht. In het geheim, want mijn ex mag niet weten waar we wonen. Ik had een jaar niet gewerkt, omdat ik mijn leven weer op orde moest stellen. Ik moest weer een worden met mezelf. Trauma’s verwerken en vechten voor mijn zoon. Na een jaar heb ik mijn bedrijf weer opgepakt. Het was en is nog steeds hard werken.

Niet alles wat je ziet is wat het lijkt. Er zijn zoveel mensen die een masker op hebben, maar kapotgaan vanbinnen. In de bijna 35 jaar dat ik op deze aarde mag zijn heb ik veel meegemaakt en vele uitdagingen gekend. Hier praat ik ook over in mijn blogs. Ik geloof dat dit alles niet voor niks is geweest. Vandaag de dag help ik mensen met dezelfde uitdagingen die ik heb gekend in mijn leven. Deel ik mijn ervaring naast mijn kennis als financieel adviseur. Als ik de uitdagingen niet had gehad kon ik niet in de schoenen staan van mijn cliënten en hun op de juiste manier coachen naar financiële vrijheid.

Mijn geluk de afgelopen jaren was dat ondanks alles ik financieel stabiel was. Dat heeft mij gered. Als ik dat niet was kon ik niet verhuizen en mijn zoon een veilige plek bieden. Als ik dat niet was kon ik niet zo snel mijn leven weer oppakken. Als ik dat niet was kon ik de volgende crisis in mijn leven, corona, niet overleven.

Financiële stabiliteit gaat verder dan het hebben van een buffer en voldoende inkomen. Het heeft vooral te maken met je mindset. De manier hoe je denkt over geld, over jezelf en hoe deze is gevormd.

Vanuit huis heb ik niet geleerd hoe met geld om te gaan. Ik heb wel gezien hoe hard mijn moeder moest werken om brood op de plank te leggen. Ik heb gezien wat het met haar deed en ik wist zeker dat ik dat niet wilde voor mezelf. Ondanks die mindset kreeg ik zelf financiële problemen. Toch heeft diezelfde mindset mij er ook weer uit gekregen.

Het leven heb je niet altijd in de hand, maar de manier hoe jij erop reageert en ermee omgaat wel. Het is nooit te laat om andere stappen te nemen en de resultaten te krijgen die jij wilt. Je zal altijd hoofdstukken in je leven kunnen afsluiten en nieuwe kunnen maken.

 

“She remembered who she was and the game changed”