Shop till you drop

 

Wij vrouwen zijn gek op shoppen. Heerlijk met vriendin, zus of moeder. Wil je per se iets kopen? Nee hoor, wij vrouwen shoppen alleen al om het doen alsof we daadwerkelijk iets willen kopen. Het is gewoon gezellig. Lekker eerst een kop koffie met een heerlijk stukje gebak erbij en daarna kijken waar we als eerste willen kijken, zonder dat we echt van plan zijn om daar iets te gaan kopen. Misschien…..heel misschien.. Wanneer we echt iets heel leuks zien, of een leuk koopje op de kop kunnen tikken.

RECHT OP HET DOEL AF

Mannen zijn echt heel anders dan wij vrouwen als het op shoppen aankomt. Een man gaat over het algemeen genomen, gewoon recht op het doel af. Waarschijnlijk zit dit in zijn oeraard. Een man bepaalt wat hij nodig heeft, kijkt waar hij het kan kopen en rijdt vervolgens naar de zaak waar hij zijn benodigdheden kan kopen, gaat naar binnen, koopt wat hij wil en gaat naar de volgende zaak. Een man kan binnen het uur zijn hele garderobe voor het komende jaar bij elkaar geshopt hebben.

Het is mij nog nooit gelukt. Zoals ik al schreef, gaat een vrouw vaak alleen shoppen om te shoppen, en boeit het eigenlijk niet waarmee ze thuis komt. Het is vaak alleen al een sociale gebeurtenis. Hoe vaak komt een vrouw thuis na het shoppen en heeft eigenlijk niets gekocht? Shoppen moet vooral gezellig zijn, lekker bijkletsen met je vriendin, koffiedrinken, lunchen is iets wat er onlosmakelijk aan verbonden moet zijn.

 

 

DAMESBEURZEN

Vrouwen vinden het ook heerlijk om naar de diverse beurzen te gaan. Huishoudbeurs, Margriet Winterfair, Libelle Zomerweek.. Gewapend met trolleys of grote tassen komen drommen vrouwen het beursgebouw binnen. Vrolijk kwetterend, staan ze soms al uren in de rij voordat de toegangsdeuren opengaan. En wanneer dan de deuren naar het’paradijs’ opengaan, schuifelen ze naar binnen op zoek naar een plattegrond. De plattegrond vertelt hen waar ze hun favoriete stands kunnen vinden. Doelbewust gaan ze dan op pad, om eenmaal aangekomen bij hun favoriete stand alles te bevoelen en of beruiken.

Wordt er echt gekocht, o ja zeker wel. Wanneer er iets is waar men naar gezocht heeft wel. Hoewel er ook genoeg zijn die alsnog twijfelen en er later op de dag nog eens naar terug willen. Hebben ze het nodig?? Welnee, gewoon voor de heb, is toch ook leuk?? Er wordt doelbewust geld in de portemonnee gestoken en het geld, ja dat moet rollen niet waar? Is er aan het eind van de dag nog genoeg budget over, dan kunnen nog allerhande spulletjes worden aangeschaft.

Daana sjokken de dames dan moe en tevreden richting auto. Schrikken zich toch wel een beetje rot, wanneer ze zien dat hun trolleys overvol bepakt zijn. Maar het was zo gezellig en leuk. Ze hebben diverse workshops gedaan, selfies gemaakt, koopjes op de kop getikt en allerlei o zo handige prullaria aangeschaft. Op de beurs zijn diverse nieuwe gadgets gekocht, waarvan ze eigenlijk niet goed weten hoe ze werken. Maar….zo moeilijk zal dat toch niet zijn? Het werd met zoveel gemak gedemonstreerd…

Uiteraard zijn er ook mannen die het heerlijk vinden om samen met vrouw of vriendin te shoppen, ook zij voelen zich prima op hun gemak wanneer er besloten is om een dag een beurs ‘te doen’. Sommige mannen laten zich ook zonder enig probleem voor het karretje spannen, om diverse dingen op zich uit te laten proberen. In mijn ogen zijn het echte helden, zonder klagen of een verkeerd woord volgen zij gedwee hun vrouw, of vriendin in hun jacht naar leuke hebbedingetjes. Knikken op de vragende blik van vrouwlief, hummen en zeggen ja op het juiste moment.

Maar wanneer ze direct na thuiskomst de volgende ‘shopdata’ onder ogen geschoven krijgen worden zelfs zij overvallen door een lichte vorm van paniek. Dus dames, don’t push your luck.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie