Review Daffie Be Proud haarproducten

Voordat ik wist wat ik nu weet, lette ik bij de aankoop van shampoo alleen op de geur en het beloofde effect. Ik keek niet naar de ingrediënten. Totdat ik samen met mijn zus naar YouTube video’s ging kijken over hoe we ons natural en gerelaxte kroeshaar het beste konden verzorgen. Ik relaxte mijn haar destijds en merkte de voordelen van het gebruik van shampoo zonder sulfaten en parabenen toen gelijk ook al.
Deze chemicaliën in shampoo maken ons natural hair droog. Droog haar zorgt onder andere voor klitten, poreus haar en haaruitval.

Daffie Be Proud
Ik had bij een andere blogger een positieve review gelezen over dit merk dus toen ik benaderd werd door de oprichtster Daphne Baloe was ik gelijk enthousiast!
Daffie Be Proud is een Nederlands Black Owned Business merk die met de hand gemaakte verzorgingsproducten maakt. De producten zijn op basis van natuurlijke ingrediënten en vrij van chemicaliën.
Vandaar mijn enthousiasme toen Daphne mij benaderde voor een samenwerking.
Ik kreeg 3 haar producten toegestuurd die ik inmiddels gebruikt heb. Naar aanleiding hiervan deel ik mijn bevindingen met jullie.

Washnut Mango Shampoo – €16,96

Handmade Washnut Mango Shampoo zonder sulfaten en parabenen

In de shampoo zitten washnuts oftewel wasnoten, ook wel zeepnoten genoemd. Als wasnoten in aanraking komen met water gaat het schuimen. De werking ervan is net als gewone zeep maar dan zonder toegevoegde chemicaliën. De fles is voorzien van een handige pomp en op de achterzijde staan de ingrediënten en de instructies met hoe je de shampoo moet gebruiken.

Ik verdeelde mijn natte haren nu ook weer in 4 secties. Ik heb ongeveer 4 pompjes gebruikt voor elke sectie. Mijn haar was heel vettig en meestal schuimt mijn haar pas na de tweede wasbeurt. Met deze shampoo schuimde het direct!

20170716_224001

Eerste wasbeurt op vettig haar. Schuimde gelijk

Het voelde gelijk schoon aan, klitte niet en voelde ook niet stug. Bij vele shampoos voelt mijn haar een beetje stroef hoe schoner het wordt. Het maakt dan ook een licht krakend of knisperend geluid omdat alle (ook natuurlijke) oliën uit het haar gestript zijn en bij deze shampoo heb ik dat niet.
Omdat mijn haar snel schoon werd hoefde ik maar 2 keer te shampooën in plaats van de gebruikelijke 3 of 4 keren. Mijn haar bleef ook lekker zacht.

Ik ben blij verrast! Heel blij verrast!!!

 

 

 

Voordelen

 • Ruikt heerlijk naar mango
 • Voelde gelijk schoon aan na de eerste wasbeurt ondanks mijn haren vettig waren
 • Klitte niet, kon het goed doorkammen
 • Stript de natuurlijke oliën en vetten niet uit mijn haar (daardoor “kraakte” mijn haar niet)
 • Handige fles met pomp

Nadelen

 • Substantie is best waterig

Romige witte zijde-achtige shampoo. Beetje te waterig naar mijn idee

Zoals je kunt lezen heb ik eigenlijk maar één minpunt ontdekt en dat is dat de substantie wateriger is dan de meeste shampoos. Hierdoor gebruik je best veel voor een wasbeurt.

De fles is iets meer dan op de helft gevuld na één wasbeurt

Mango Conditioner – €16,95

Handmade Mango Conditioner met palm olie

Los van de mango is palm olie het hoofd ingrediënt in deze heerlijke conditioner. Het belooft je haren te hydrateren, te voeden en klitvrij te maken.

20170716_224036.jpg

Maak haren wassen makkelijker en efficiënter door je haren in secties te verdelen

Ik verdeel mijn haren ook hier weer in secties en breng de conditioner aan en ga 20 minuten onder de stoom kap zitten. Mijn haren voelen lekker zacht aan en er is geen klit te bekennen. Haaruitval is ook minimaal.

 

 

 

 

 

 

Voordelen

 • Duidelijke gebruiksaanwijzing op de fles
 • Zuiniger in gebruik dan de shampoo
 • Zachte, klitvrije haren
 • Ruikt super lekker naar mango

Nadelen

 • Ik probeer er een te vinden maar kan er geen vinden! ??‍♀️

Gelige crèmige zachte conditioner die heerlijk aan voelt

Zuinig in gebruik

Mango Butter Blend – €6,95

Handmade Mango Butter Blend

In deze haar boter zitten gemalen tonka pitten. Tonka pitten of tonka bonen (of de olie gewonnen uit de bonen) gebruiken wij Surinamers al van oudsher in onze haar producten. Het bevordert de groei, dikte en sterkte van het haar. Sommigen vinden het naar vanille ruiken maar ik niet! Ik vind het een aparte geur hebben die ik niet lekker vind.
Ondanks de boter ook naar mango ruikt, ruik ik de tonka heel sterk erin. Vin nie zo lekkah.
De gebruiksaanwijzing op het etiket vind ik vrij summier. Er staat hoe ik het in mijn haren moet aanbrengen en dat ik daarna mijn haren in het gewenste model kan stylen. Wat ik mis op het etiket is wat doet het met mijn haren? Waarvoor gebruik ik het? Voor voeding? Voor glans? Hydrateert het? Deze informatie staat ook niet op de shampoo en conditioner maar bij die producten spreekt het een beetje voor zich. Die informatie mis ik eigenlijk wel. De informatie staat wel op de website van Daffie Be Proud.
Na mijn leave-in conditioner van ORS Shealicious breng ik de boter aan en daarna wat gel van Ecostyler en flat twist ik mijn haren. Mijn haar blijft zacht en goed kambaar. Er zitten zwarte en bruine stukjes tonka in de boter die in mijn haren komen. Gelukkig zijn ze makkelijk eruit te kammen.

Voordelen

 • verzwaart mijn haren niet
 • goed om je haren mee te sealen
 • zuinig in gebruik

Nadelen

 • weinig informatie op het etiket met betrekking tot de werking in je haar
 • zitten resten van de gemalen tonka bonen in die in je haar achterblijven
 • vind de geur niet zo lekker omdat de tonka overheerst
 • etiket zit in de weg bij het openen van het potje
 • 20170716_214523.jpg

  Zitten kleine stukjes tonka in de boter

Aanrader??
Ga ik de producten vaker gebruiken? Jazeker!
Raad ik het aan? Jazeker!
Ben ik tevreden? Jazeker!
Ik raad alle drie producten aan.
De butter blend heb ik inmiddels al vaker gebruikt met de loc methode. Fijn product wat er voor zorgt dat de nadelen eigenlijk niet belangrijk zijn want die maken het product zelf niet minder.
De conditioner vind ik ook erg fijn en ruikt zo lekker maar moet eerlijk bekennen dat ik niet het wauw effect ervan kreeg. Dat heeft niks te maken met de conditioner zelf en meer met de fantastische werking van de shampoo! Ik ga de conditioner binnenkort gebruiken met een shampoo van een ander merk om zo een beter beeld ervan te krijgen.
De shampoo is zoooo geweldig dat ik bijna geen conditioner wilde gebruiken. Ik heb geen woorden genoeg om mijn enthousiasme over de shampoo uit te drukken!!!!
Dit is de eerste keer dat ik een shampoo heb gebruikt waarvan mijn haren niet stug of droog werden en/of vol met klitten zaten.
Dat gevoel van je haren na je shampoo beurt waardoor je naarstig grijpt naar je conditioner om je haren weer te herstellen was totaal niet aanwezig bij deze shampoo! In love! ???
Dagen na het uitproberen van deze producten voelt mijn haar nog steeds zo zacht, gehydrateerd en vol aan en het glanst ook!!

Dank je wel, Daphne & Daffie Be Proud, cause you should be very proud of your products!!

Voor meer informatie en het aanschaffen van deze haar producten ga naar de website: Daffie Be Proud

Hou mijn YouTube kanaal in de gaten voor een video review!

?? Charmaine Anna

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie