Perfect Match

Het is zaterdagochtend, half zeven. Op de achtergrond hoor ik het Financieel Dagblad op de mat vallen.  Vertraagd loop ik naar beneden voor een sterk bak koffie. Hij slaapt nog. Ik neem plaats aan tafel, doe een wolkje melk in mijn koffie.

Ik sla wat bladzijden om. Ik bedenk me dat ik dit nooit had verwacht. Dat het zou gaan als bij sollicitatiegesprekken dan hè. Nee natuurlijk is het niet zo dat ik ze om een curriculum vitae vraag. Hoewel referenties wel handig zou zijn. Maar net als bij sollicitatiegesprek zijn er meerdere rondes zodat je het beste van je zelf kan laten zien. Referenties die gecheckt moeten worden.  

Niet dat referenties het altijd juist hebben. Zoals bij R. Heel snel vergeten, R. Nauwelijks te vergeten, die R. Maar als ik het gedaan had hè, hun c.v.’s opgevraagd dan was ik misschien wat sneller wijs geworden. Dan was heel wat ellende me bespaard gebleven.

Ik zou dan uiteraard, als tegenpresentatie, mijn curriculum vitae overhandigen. Het ding is namelijk, mijn crush is een slimme man. Het type man dat graag ‘doorleert’ op zijn Surinaams gezegd en weet wat hij wil. Het type man waar je bergen mee kan verzetten.

Hij is zelfstandig ondernemer, gewoon tussendoor, naast zijn andere baan. Hij heeft inmiddels al voor de grootste bedrijven gewerkt en is krap de dertig gepasseerd. Hij heeft zo’n glimlach die doet vermoeden dat hij een salesbaantje heeft gehad. Het type glimlach waarvan je zou denken dat het het type player is.

Type man waar vrouwen maar naar blijven staren. Superirritant natuurlijk. Het type man wat me een kus geeft op mijn voorhoofd terwijl ik weer met mijn neus in de boeken zit. He type man dat verwacht dat ik af en toe ook wat doe voor zijn zaak. Een bouwer.

Ja, ik zou c.v.’s opvragen als ik het opnieuw moest doen. Ik zou vragen wat zijn slechte eigenschappen waren en hij zou er op zijn minst drie moeten noemen. Ik zou hem een meerkeuzetest laten doen, waar een van de vier profielen uit kwam rollen.

Ik zou een vervolgtest doen om te kijken of het matcht met mijn eigen profiel. Ik zou af sluiten met de vragen; “Wat voor meerwaarde zou jij hebben in mijn leven?” “Waarom zou ik je moeten aannemen?” Ja, een perfecte match. Maar gelukkig hoeft dat niet, hij is door. 

Hij slaapt nog. Tijd voor de tweede bak koffie en mijn quality-me time met de krant.

Xxx

Jubes

N.B. meer van mijn avonturen lees je op www.djoebs.nl

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord