Paardentaxi Amsterdam

Mijn naam is Nicole de Graaf, samen met mijn man ben ik mede Vennoot van “Paardentaxi Amsterdam”.
Naast ons eigen bedrijf werk ik als ondersteuner voor de Gemeente Amsterdam bij de afdeling leerplicht.
Voor mijn werk heb ik gekozen om als ondersteuner anderen bij te staan met alle denkbare administratieve klussen binnen de afdeling.
Mijn werk binnen ons eigen bedrijf dat ligt anders, dat is mijn passie.
Ik plan ritten en onderhoud nauw contact met klanten en zorg ervoor dat, calamiteiten onderweg daargelaten, de paarden op tijd op de juiste tijd opgehaald en worden afgeleverd.
Iedere rit is anders, soms maak je mensen blij om een nieuw aangekocht paard af te leveren maar soms is het verdrietig. Paarden worden soms onverwachts ziek en ook dan moeten ze de weg over om met spoed bij een paardenkliniek te worden afgeleverd.
Een enkele keer maak je het mee dat een paard het dapper volhoudt tijdens het vervoer maar dan blijkt bij onderzoek dat de arts wat minder bericht heeft, ook dan zien wij het als onze taak om de eigenaar zo goed mogelijk bij te staan.
Door ons georganiseerde picknickritten bij mooi weer naar de Veluwe, paardjes naar wedstrijd brengen, noem het maar op en het zit in ons pakket.
Na 10 jaar lang hobbymatig gereden te hebben hebben we na lang wikken en wegen besloten om dit bedrijf officieel te maken.!
Een betere stap hebben we niet kunnen zetten!! Hoe mooi is het om van je hobby je beroep te maken.
Uiteraard hebben we te maken met allerlei verplicht gestelde vergunningen en goedgekeurde materialen om mee te mogen rijden. Maar we zijn trots om te mogen zeggen dat we alles 100% in orde hebben.
We krijgen ontzettend leuke reacties van klanten, familie en kennissen over ons bedrijf. Ook op Social media merken we dat mensen waardering hebben voor wat wij doen. Dat is leuk en geeft iedere keer weer nieuwe energie.
Het is knoeperhard werken maar de moeite waard.
Als ik erover nadenk wat ik anders had kunnen doen kan ik maar op één antwoord komen: “dit hadden we veeeel eerder moeten doen”.
Dus voor alle dames in Nederland die op eigen benen willen staan kan ik alleen maar zeggen; “als je de kans ziet om te starten doe het dan. Het begin is niet altijd makkelijk, maar met doorzetten en kansen zien en benutten, niet bij de pakken neerzitten maar doorpakken kom je er. En ben je eenmaal gestart, dan zul je zien dat kansen groeien en je ongelofelijk trots op jezelf kan en mag zijn.
Vervoer wordt uitgevoerd onder condities AVVC/CMR.
De verplicht gestelde vergunningen voor het vervoer over de weg zijn bij ons aanwezig  (NIWO/NVWA type 1 en Verantwoord Veevervoer).
Voor meer informatie klik hier.