Ontspanning

Dag mooie vrouw,

Vaak vergeten wij in het dagelijks leven te ontspannen.
Je rent, je vliegt, je kijkt op je horloge, een race tegen de klok en als je thuis komt en je ploft op de bank….. PHOE, ik ben zo moe en waar is de tijd gebleven. Dit herken je vast?

In deze maatschappij is iedereen gehaast en we lopen onszelf voorbij.

Zo ook heb ik af en toe van die momenten, maar ben mij heel bewust dat ik ook ontspanning nodig heb. Voor mij is het heel belangrijk anders gaat mijn energie over naar reserves.

Het is dus goed luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft en jouw innerlijke stem.

Heb jij al eens stil gestaan dat de natuur voor ontspanning kan zorgen. Waar denk je aan bij natuur? Bos, zee, park, tuin, bomen, een dijk met water… ja voor een ieder is dit anders.
Je hoeft niet gelijk km’s te rijden om de natuur op te zoeken, het ligt bij jouw om de hoek.
Er zijn vast plekjes bij jouw in de buurt. Ga maar eens op onderzoek uit, durf dat eens aan.
Ik roep: Go on adventure! ‘Ja, maar…. roep je dat al? Ik begrijp je helemaal.

Het feit dat jij dat moment gaat pakken om een stukje natuur in jouw omgeving te gaan zoeken is de uitdaging die je aan mag gaan. Zie het als een cadeautje, als iets positiefs, je wordt er blij van.

Als je op die plek bent ga dan om je heen kijken, wat zie je allemaal, wat valt je op, waar wordt je naar toe getrokken… en ga er maar gewoon ZIJN!
Je zult merken dat je ineens naar de wind luistert, kijkt naar de takken van bomen die meedeinen met de wind, je hoort vogels fluiten en ga zo maar door.
Na een poosje ben je uit je hoofd en aan het genieten van waar je bent, dat is een ultieme vorm van ontspanning.

Het zijn kleine stapjes die je kan maken om de natuur op te zoeken. De reden dat ik hier over schrijf is omdat ik de afgelopen weken veel de natuur heb opgezocht met vriendinnen. En ik voel wat het met mij doet. Ik ga uit mijn hoofd, wandel, praat en ontspan.
Het opzoeken van de natuur is een vakantie-moment. Zo omschrijf ik het ook altijd.

Een poosje geleden ging ik met een vriendin naar Zandvoort. Wij gingen met de trein. Ik keek er heel erg naar uit, want ik was al lange tijd niet meer op strand geweest.
Station na station en toen waren we er bijna. Ik kan je vertellen dat ik zo blij was als een kind, er ging een extase van excitement door mij heen…. JOEPIE ik mag naar het strand.
Mijn hele lijft trilde van extase!
Dit om als voorbeeld te geven dat je naar je lijf en innerlijke stem mag luisteren. Wat zegt het en wat is de behoefte op dat moment?
Zoals eerder gezegd, maak kleine stapjes hierin.

In de natuur zijn is voor mij opladen en ontladen. Thuiskomen met een frisse blik en wie weet ook wel met mooie inzichten.

Laat je mij weten hoe jouw ontspanningsmoment in de natuur was? Of wat ga je doen om eens in de natuur te ontspannen? Ik ben heel benieuwd

Lieve groet van Annabella
– Eigenaresse van Twohearts Praktijk –

Facebook Twohearts Praktijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord