Mirror Infinityroom

Hallo

Omdat dit mijn eerste blog is voor Vrouw op eigen benen zal ik mijzelf voorstellen.  Mijn naam is Mirjam en ik ben onlangs een pagina begonnen waar ik over de door ons bezochte kunstinstellingen schrijf. Dit doe ik niet alleen, maar meestal met mijn kleine ontdekker (en soms mijn man) struinen wij de allerleukste musea af! 

Yayoi Kusama:

Zo zijn wij onlangs naar de tentoonstelling van de Japanse kunstenares Yayoi Kusama geweest. Mogelijk heb je haar ‘Mirror Infinityroom’ nog voor de sluiting van museum Boijmans van Beuningen kunnen zien. Als dat niet gelukt is, wees niet getreurd. Op 22 maart 2019 werd Yayoi Kusama 90 jaar en museum Voorlinden viert tot en met 1 september door een tentoonstelling vol met haar iconische kunstwerken. Daar zijn wij natuurlijk naartoe gegaan. Al vrij snel na binnenkomst riep de kleine ontdekker: kijk, een pompoen met stippeltjes! Ik sta soms versteld van hoe goed hij een kunstwerk kan beschrijven want dat was precies wat het is. Al ruim 50 jaar komen stippen terug in al haar werken, want hiermee overwint zij haar angsten. Yayoi heeft namelijk sinds haar jeugd last van psychoses en door die stippels creëert zij een zichtbare oneindigheid. Hoe zij kunst als het ultieme remedie tegen haar angsten inzet bewonder ik enorm.

Als je naar museum Voorlinden gaat adviseer ik je om meteen een tijdslot te halen voor de ‘Infinity Mirror Room Gleaming Lights of the Souls’. Je waant je 45 seconden in een magische ruimte. Het is een intieme kamer met honderden lampjes die je met maximum 2 personen tegelijk mag betreden. Ik kan je vertellen dat de kleine ontdekker zich geen moment heeft verroerd, volledig onder de indruk hield hij de van kleur veranderende lampjes nauwlettend in de gaten. Wat een geluksmomentje. Kunst is echt voor iedereen. 

Wil je graag op de hoogte blijven van kunstzinnige activiteiten? Volg ons dan op:

www.facebook.com/kleineontdekker
www.instagram.com/dekleineontdekker

Foto: museum Boijmans van Beuningen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie