Make Up Primers

Je hebt het vast wel een keer voorbij zien komen of de naam ergens horen vallen. Primers! En welteverstaan make-up primers. Maar wat is een primer nou precies en waarvoor gebruik je het en wat doet het nou eigenlijk? Blijf vooral verder lezen want ik ga je precies vertellen wat jij moet weten over primers!

We beginnen met de bekendste make-up primer en dat is de primer voor het gezicht. Gezichtsprimer is een soort crème die je op je gezicht aanbrengt nadat je je dagcrème aangebracht hebt en voordat je je make-up aanbrengt. Het zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat je foundation, concealer en/of blush niet vervaagt door de dag heen.

De siliconen die erin zitten zorgen ervoor dat oneffenheden in je gezicht minder zichtbaar worden. Het zorgt voor dat je gezicht een gladder canvas wordt voor je make-up en daardoor is het aanbrengen van make-up ook makkelijker.

Het hangt van je huidtype af welke primer geschikt is voor jou. Heb je een vettige huid, kies dan voor een primer die je huid matteert. Heb je een droge huid, kies er dan een die je huid hydrateert en laat stralen. Ook zijn er primers die je poriën minder zichtbaar maken en primers die je beschermen tegen de zon omdat er een SPF factor inzit. Heb je last van een rode huid, kies dan een groene primer. De groene kleur maskeert de roodheid van je huid. Er zijn ook primers met een rode kleur die hydrateren je huid en krijg je daar dus een gezonde glans van. Deze primer is erg geschikt voor de doffe huid.

Bedenk bij de aanschaf van een primer van te voren wat je wil dat deze primer voor jouw huid doet. Bij de bekende drogisterijen en/of make-up winkels kunnen zij je helpen bij het maken van een goede keuze als jij van te voren al weet waarnaar je opzoek bent. Wil je er stralender van worden? Wil je jouw droge huid voeden onder je make-up? Wil je alleen maar dat je make-up langer blijft zitten? Of wil je dat je huid (of je T-zone) minder glimt? Leer je huid kennen zodat je niet met een verkeerd product thuiskomt die niets voor je huid doet.

Je hebt primers in verschillende prijsklassen. Een dure primer betekent niet gelijk dat het de beste primer is. Een primer van de Hema of van de Action kan net zo goed zijn als die van een duurder merk zoals Mac, Smashbox of Mary Kay.

Primer img_5526

Behalve de gezichtsprimer zijn er nog meer type primers op de markt. Zo is er ook de oogschaduwprimer. Je oogschaduw blijft hierdoor langer zitten en het zorgt ervoor dat het beter hecht en dat de kleur intenser is op je oogleden. Met een oogschaduwprimer gaat de oogschaduw niet in de lijntjes van je bewegend ooglid zitten. Het blijft precies op de manier zitten zoals jij het aangebracht hebt totdat je je gezicht schoonmaakt. Omdat ik echt van oogschaduw hou is deze primer is mijn favoriet!

Dan heb je ook een lipprimer. Met een lipprimer overleeft je lippenstift een paar drankjes en hapjes zonder al te veel uit te lopen. Je hoeft je lippenstift dus minder vaak aan te brengen. Lipprimers zijn geschikt voor lippenstift met een glans. Sommige lipprimers zijn licht van kleur zodat de kleur van de lippenstift niet veranderd van kleur op je lippen. Je hebt ook lipprimers die je lippenstift mat maakt.

En tot slot heb je ook nog de nagellakprimer. Dat werkt in principe net als een basecoat. Je nagels zijn beschermd tegen verkleuring en je nagellak hecht beter aan je nagel waardoor het dus langer blijft zitten.

Voor meer informatie omtrent primers verwijs ik je naar mijn video Make Up Tories #1 Primers YouTube kanaal Chamaine avec Destiny. https://www.youtube.com/watch?v=DfWtyYqYmTI&list=PLTufBBjl2K9X88YpuWzFQcCpQ_TsXtkjK&index=3

 

Groetjes,

Charmaine

Youtube/ Facebook/ Instagram/ Bloglovin: Charmaine avec Destiny

Pinterest & Twitter: CharavecDestiny

WordPress: charmaineavecdestiny.wordpress.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie