Levenstestament

Als ondernemer moet je aan vele zaken denken.

Zo begin je meestal met een businessplan, vervolgens zet jij de stap om jouw onderneming daadwerkelijk op poten te zetten.

Op het moment dat het een eenmanszaak of V.O.F betreft, is het een kwestie van inschrijven bij de KVK, mocht dit een V.O.F. zijn dan moet er ook nagedacht worden over een V.O.F.-contract.

Op het moment dat het een B.V. betreft, ga jij als ondernemer naar de Notaris die dit allemaal voor jou regelt.

Daarna moet er gedacht worden over een Management Fee overeenkomst en de Holding/ Werkmaatschappij structuur om vervolgens te zorgen dat er een administratie en een salarisadministratie opgezet wordt.

Het bankrekeningnummer moet binnen 3 maanden geopend worden en uiteraard een loonheffingen nummer geactiveerd wordt en noem maar op.

Dit alles kan je bij een goed administratiekantoor onderbrengen, waarna jij als ondernemer bezig kan zijn en vooral de focus kan leggen op de onderneming.

Waarbij jij jouw creatieve geest vrij kan laten…

 

Dan komt het besef dat het wel heel handig is om je testament te regelen, want hoe gaat het allemaal in zijn werk en wie handelt alles af of naar wie gaat de zaak toe als jij als ondernemer aan het hemelen bent.

Hier is uiteraard de Notaris van toepassing waar jij dit kan onderbrengen.

Dus wederom laat jij als ondernemer jouw creatieve geest vrij….

Nou en daar kom ik dan toch echt even om de hoek kijken, want bij wie ligt de plicht om de ondernemer ook te informeren over een..

LEVENSTESTAMENT….

 

Ik zou het niet weten, ik kan alleen meegeven dat mijn kantoor (Admi-Account BV) dit graag met de gehele wereld deelt en zo ook op sociale media.

Zeker in de periode van nu, want wat als jij in het ziekenhuis terecht komt en jij als ondernemer een paar weken uitgeschakeld bent anders (vroegtijdig) dement raakt.

Geen beslissingen kan maken, het bedrijf niet kan aansturen maar zelfs als (prive) persoon medisch gezien geen beslissingen kan maken….

Dan is het van groot belang dat er gegrepen kan worden naar iets tastbaars, dat er vastgelegd is wie op dat moment de kapitein op het schip wordt van jouw onderneming of wie er medische zeggenschap heeft over al privépersoon.

Voor een B.V. moeten er een aantal zaken in de statuten opgenomen worden en met een levenstestament kan dit ingeregeld worden. 

 

Denk aan:

  • Uw wensen met betrekking tot de ondernemingsbelangen en de continuïteit van de onderneming.
  • Wie mag besluiten nemen bij tijdelijke- of langdurige onbekwaamheid ten aanzien van de bedrijfsvoering (deze volmacht kan ook worden ingeschreven in het handelsregister).
  • Welke belangrijke besluiten mogen niet genomen worden (bijvoorbeeld geen investeringen boven een bepaald bedrag).
  • Welke (andere) beperkingen geeft u aan deze volmacht.
  • Aan wie moet de gevolmachtigde rekening en verantwoording afleggen.

Want jouw kinderen of partner zijn niet automatisch bevoegd om jou als ondernemer anders (privé) persoon te vertegenwoordigen.

Wil jij hier meer over weten, neem dan contact met ons op!

Voor meer informatie klik hier.