La Taurina

Mijn naam is Irina de Graaf, Ik ben moeder van 3 kinderen en heb samen met en voor hun een eigen merk opgericht: La Taurina. Met La Taurina gebruiken we kickboksen als basis om sterke vrouwen te creëren. Dit doen we door middel van kickbokslessen, kickboks spullen en kickboks projecten, maar ook door verhalen te vertellen van vrouwen (meiden) die op die manier andere vrouwen (meiden) inspireren.

In 2016 heb ik La Taurina bedacht. Het was geen vastgesteld plan wat ik had. Ik wist dat ik meiden een sterke basis mee wilde geven, zodat ze later sterke vrouwen kunnen worden. En vrouwen zichzelf opnieuw laten ontdekken. Dit komt natuurlijk uit mijn wil om dit voor mijn eigen dochters te doen en mijn eigen ervaringen in het leven. Maar hoe? Dat is een lange zoekweg geweest. We zijn eerst begonnen met het ontwerpen van petjes en hebben meegedaan aan een wedstrijd om onze collectie bij de Bijenkorf te mogen verkopen, maar deze hebben we niet gewonnen. Hier hebben we ook genoeg tegenslagen gekend; Op beurzen gestaan waar niemand kwam, shirtjes ingekocht en betaald die nooit geleverd zijn en degene aan wie ik had betaald was opeens verdwenen, maar in alles kwam onze hele filosofie naar voren. Niet opgeven!

Ik was zelf heel fanatiek aan het kickboksen. Ik heb de sport pas echt ontdekt na mijn 30e jaar. En ondanks dat er mensen waren die twijfelde of ik dit wel moest doen, op mijn leeftijd, als moeder, heb ik toch doorgezet, meerdere wedstrijden gewonnen, zelfs op Technisch Knock Out. Kickboksen betekent voor mij veel meer dan alleen sport. In de ring moet je ook heel strategisch nadenken, snel kunnen reageren en je positie bepalen. Dingen die je ook meeneemt in het dagelijks leven. Het vergroot ook je weerbaarheid, je kunt namelijk elk moment een stoot verwachten, maar juist dat maakt je sterk,

Kickboksen vraagt heel wat van je mindset. Je bent heel fysiek bezig, je trainingspartner komt heel dichtbij, al je spieren zijn actief én je moet een dijk van een conditie hebben. Het lijkt niet lang maar 3 rondjes van 1 minuut is echt killing. Als je ook nog een keer de ring in gaat om een wedstrijd te vechten is dat echt next level. De spanning die dat met zich meebrengt kan als een drempel werken. Het is zó uit je comfortzone, maar als je daar eenmaal doorheen bent en je hebt daar gestaan, dan is de overwinning zo bevredigend. Je hebt namelijk altijd gewonnen. En als je niet hebt gewonnen, dan heb je tóch gewonnen. Want je hebt iets overwonnen!

In 2017 ben ik begonnen om zelf les te geven. Ik zag eerst helemaal geen trainer in mezelf, maar naarmate ik het vaker deed vond ik het erg leuk en ik merkte dat ik de mensen die ik lesgaf heel erg kon motiveren. In eerste instantie deed ik dat als ZZP’er en werd ingehuurd door Punch! een sportclub voor dames. Daarnaast deed ik ook projecten op maatschappelijk vlak. Waarbij ik de filosofie van La Taurina overbreng op de deelnemers. Maar het was pas na een reis naar Thailand dat ik die filosofie van La Taurina aan het kickboksen heb gekoppeld. 

Doordat ik mij helemaal wilde klaarstomen voor een wedstrijd heb ik besloten om 3 weken alleen af te reizen naar Thailand om daar te kunnen trainen. In die tijd daar heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Maar door zo lang alleen te zijn, leer je jezelf ook op andere manieren kennen. Een paar maanden na mijn reis naar Thailand heb ik La Taurina aan het kickboksen gekoppeld en ben mij daar echt op gaan focussen. Ook heb ik toen mijn diploma tot kickboks instructeur behaald.

Een zoektocht naar een eigen locatie heeft mij gebracht naar De Binderij waar we nu zitten. Ik hoef niet te vertellen dat het niet zonder slag of stoot ging. Tegenslag en teleurstelling horen daar nu eenmaal bij, maar vasthouden aan je doel brengt je uiteindelijk waar je moet zijn. We hebben nu een mooie gym, die volop in ontwikkeling is. We bieden hier kickboks lessen aan kleine groepen meiden en dames in de leeftijdscategorieën 6-11 jaar, 12-17 jaar en 18+ en personal training.

 

Daarnaast verkopen we onze eigen lijn kickbokshandschoenen, scheenbeschermers, shirtjes, maar ook springtouwen en ander trainingsmateriaal. Deze merchandise staat voor het laten zien dat je een  sterke vrouw bent. We doen projecten op scholen ter bevordering van weerbaarheid en mindset, maatschappelijke projecten bij stichtingen, maar ook bedrijfsclinics. En verder doen we veel aan storytelling. We geven verhalen weer van meiden en vrouwen ter inspiratie voor anderen. Deze stories zijn terug te lezen op onze website. Wij willen met La Taurina zorgen voor zelfverzekerde jonge meiden en vrouwen die met een positieve mindset en flinke dosis doorzettingsvermogen hun beoogde doelen behalen.

 

Show the world you are a La Taurina girl!