Hoe bereik je de juiste focus?

Focus en 5 tips om dit vast te houden…

Herken je dit?….

Je hebt voor de hele week bedacht wat je gaat doen voor je onderneming en aan het einde van de week is er niets of maar een gedeelte van je lijstje afgewerkt? Je gezin, je werk, je familie en vrienden en het huishouden vragen allemaal jouw aandacht en het is lastig om hier een juiste balans in te vinden.

Ik word hier altijd heel onrustig van. Ik ben altijd een persoon van lijstjes maken geweest. Ik heb ook gewoon een papieren agenda waar ik alles in schrijf wat er speelt, wat ik wanneer heb gedaan en wat wanneer gedaan moet worden. Dit is mijn houvast.

Zeker in het begin dat wij (ik werk samen met mijn echtgenoot, maar mijn aandeel in het werk is aanzienlijk groter) onze onderneming zijn gestart vond ik het moeilijk om de juiste focus te hebben. Naast drie dagen werken in loondienst ging het huishouden gewoon door, vroegen de kinderen (3 van 3 jaar, 7 jaar en 20 jaar oud) om aandacht, had mijn echtgenoot een goed lopende auto-rijschool en hadden wij buiten dit alles een sociaal leven met familie en vrienden. Ik had lijsten vol met taken die ik wilde vol brengen, zowel voor privé als voor de onderneming, maar uiteindelijk kon ik niets afvinken als afgerond. Ik voelde mij schuldig als ik aan het werk was wanneer ik met mijn kleine thuis was en had moeite met het zeggen van Nee wanneer iemand vroeg of we konden afspreken. Wanneer ik dan eindelijk laat in bed lag kon ik niet slapen. In mijn hoofd maalden de gedachten aan alles wat ik nog moest doen gewoon verder. Na een aantal weken was ik behoorlijk moe van het jongleren, want zo voelde het. Alle ballen hoog houden is echt vermoeiend.

Collega’s uit onze business gaven mij de volgende tips om meer focus te krijgen op wat voor mij belangrijk is. Deze tips heb ik ter harte genomen en helpen mij om de juiste focus te​     behouden.

  1. Bepaal jouw uiteindelijke doel. Wat wil je uiteindelijk bereiken met jouw onderneming? Voldoende inkomen, pensioen opbouwen, meer vrije tijd, rijk worden, dure vakantie? Noem het maar op. Wanneer je jouw doel bepaald blijft het niet een idee, maar kun je ook een plan maken om dit doel stap voor stap te bereiken.

DREAM BIG!!!

2.Visualiseer jouw doel. Om elke dag op jouw netvlies te hebben en te houden wat het uiteindelijke doel van jouw onderneming is kun je dit doel visualiseren. Maak samen met jouw gezin een dreamboard waar elk gezinslid 1 van zijn dromen of wensen zichtbaar op maakt. Hang dit dreamboard op een zichtbare plaats in je huis, zodat je deze elke dag ziet. Elke keer wanneer je focus weer wat minder begint te worden, omdat het bijvoorbeeld druk is en je prioriteiten dient te stellen, zie je het dreamboard weer hangen en word je herinnert aan jouw/jullie doel!! Succes gegarandeerd!

3. Maak een plan. Om naar jouw uiteindelijke doel toe te werken kun je een plan maken.

Bepaal eerst wanneer je jouw doel bereikt wilt hebben en zet dit op papier. Vervolgens bepaal je de stappen die genomen dienen te worden vanaf het bereiken van je doel tot aan nu. Plan per maand, per week en per dag. Maak een dagplanning per uur en vergeet niet ook de leuke dingen in te plannen. Plan de activiteiten zo in dat ze haalbaar en reëel zijn, maar leg de lat niet te laag. Hier geldt ook weer…. Dream big!!!

4. Breng prioriteit aan in je plan. Plan in eerste instantie alleen zaken/activiteiten die jou direct een resultaat opleveren of omzet genereren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gesprek met een potentiële klant. Wanneer je deze activiteiten hebt ingepland kun je andere activiteiten inplannen die minder prioriteit hebben, maar wel belangrijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van een website of het doen van jouw administratie.

5. Evalueer jouw plan. Evalueer jouw plan per maand, week en dag. Plan ook het evalueren in, zodat je dit regelmatig doet. Zeker in het begin. Na een bepaalde periode merk je dat het plannen van activiteiten routine begint te worden en dat je eindelijk die taken op pakt die je voor jezelf hebt bedacht.

Voor mij werkt het zeker! Ik hoop dat het ook voor jou werkt!! Suc6!

 

Marjolein Aindrou (37 jaar) is, samen met haar echtgenoot, werkzaam in de Netwerkmarketing business. Gezamenlijk helpen zij anderen, voornamelijk vrouwen maar ook mannen, een gezonde lifestyle te bereiken op het gebied van gezondheid én financiële zekerheid. Netwerkmarketing is zelfstandig werken, in een team, waardoor je er nooit alleen voor staat. Wij bepalen zelf Waar, Wanneer en met Wie wij werken. Dit kan ook internationaal. Momenteel zijn wij actief in Nederland, Suriname en Marokko. Ons uiteindelijke doel is, samen met ons gezin, te (r)emigreren naar Marokko.

www.facebook.com/santedealoe
www.sante-de-aloe.flp.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie