Flashback!

Flashback           Flashback           Flashback           Flashback           Flashback           Flashback          

 

Onlangs zag ik een film genaamd Nappily ever after. Veel ladies in mijn omgeving spraken over deze film. Op een voor mij rustige, vrije woensdag, heb ik deze film opgezet. Rustig, want ik had geen enkele verplichting, behalve mezelf te verzorgen, loved it! Nog net niet met chips en een wijntje op de bank. Naar wat ik hoorde over de film, sprak de film mij wel aan. Klonk leuk dus had er zin in.

 

https://www.google.com/search?q=nappily+ever+after&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwissvWw05zeAhUN-6QKHd6hAHYQ_AUICSgA&biw=1920&bih=1032&dpr=1

 

 

Een flashback gedurende de film. Vroeger, eind jaren 70 op de middelbare school. Kwam daar terecht in het derde leerjaar HAVO. Een klas met voor mij “volwassen tieners”, afgewisseld met wat men tegenwoordig NERDS noemt. Daar zat ik als wereld vreemde 17 jarige tussen. Meer oog hebbend voor mijn omgeving en mijn ogen uitkijkend, dan dat ik mij bezighield met de boeken die eigenlijk mijn interesse hadden moeten hebben. Tot grote ergernis van mijn vader (oud onderwijzer) werden dit 6 lange jaren op de HAVO, vanaf de 3e klas wel te verstaan. Uiteindelijk heeft het volwassen onderwijs mij redding gebracht. Toen zag ik het licht waar denk ik voor mijn ouders en zeker mijn vader het licht al uit was gegaan. Nee, de universiteit zat er niet in.

Zoals in iedere klas zaten ook in “mijn” klas (3e & 4e) types die er boven uit staken. Vanwege hun prestaties en resultaten, maar zeker ook die spijbelden, zich stoer presenteerden, een grove/grote bek (sorry) opzetten waar en wanneer zij dat nodig vonden. Ook types die hele andere interesses dan school en hele andere bezigheden hadden. Bezigheden die met school niets te maken hadden. Ik hoorde niet bij de laatste groepen, zat er een beetje tussen in. Keek mijn ogen uit en probeerde denk ik er toch een beetje bij te horen. Zo deed ik verwoede pogingen bij het groepje populaire meisjes te horen. De meisjes, de hotties, bijvoorbeeld make up, roken en jongens. De meisjes waren populair in de ogen van de evenzo hotte jongens. Hot waren ze eigenlijk niet, maar het waren de jongens die rookten, vriendinnetjes hadden, spijbelden, kwamen op de scooter naar school, als ze al kwamen. Maar eerlijk is eerlijk 1tje vond ik echt wel HOT, God knows why. Hij heette RvB. RvB kwam op de scooter, rookte stoer, grote bek, spijbelen noem het maar op. Overigens bleken de scooter(s) waarmee hij kwam vaak ook niet van hem te zijn. Goed, ik vond hem stoer en aangezien ik achter de hotte meisjes aanliep, kwam ik hem nog wel eens tegen. Ik zie hem nog zo staan bij de ingang van de school. Samen met andere “fans” hing ik aan zijn lippen, wanneer hij stoere verhalen vertelde. Hij “had” ook het populaire meisje, de half Italiaanse R.R, slank, lang met lange blonde haren. Ze waren de King en de Queen van de klas, nee van de school. Een stel! Volgens mij deden ze “HET” ook. Voor mij had RvB geen aandacht. Nee niet echt. Nou eigenlijk wel. Was ik er blij mee? Nee, nee, niet echt. Maar ik liet het maar gebeuren. Durfde er niet tegen in te gaan, want tja het was RvB! Ik was “zijn” schaamhaarkop. Zo noemde hij me. SCHAAMHAARKOP!!!!! Lees geen, weinig haar op mijn hoofd. Had niet de lange haren van “zijn” R.R. Kwetsend, ontzettend. In deze tijd verschrikkelijk. Heb ermee gedeald, de jaren we samen op school zaten. Totdat hij op een bepaald moment niet meer verscheen. Inmiddels heb ik begrepen dat hij waarschijnlijk het eeuwige voor het hiernamaals heeft verwisseld.

 

Ik werd dus gepest om die paar haartjes op mijn hoofd. Nu ben ik een mooie vrouw, nog steeds met een paar haartjes, maar ik voel mij alles behalve een schaamhaarkop. I’m not perfect, but love my bald head!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie