Fashion and the City

Amsterdam, 27 augustus

Introductie

Even voorstellen; mijn naam is Juliette en woon in de gezelligste buurt van Amsterdam, De Pijp. Ik heb sinds jongs af aan een passie voor mode en lifestyle. Mijn grote held in mijn tienerjaren was dan ook niemand minder dan Gianni Versace. Zijn creatieve geest trok mijn interesse in de mode industrie. Als nieuwe Blogger van “vrouw op eigen benen” ben ik ten eerste dankbaar voor deze mogelijkheid en heb er ontzettend veel zin in om mijn inzichten en ervaringen omtrent fashion en lifestyle met jullie te delen.
Dit wordt niet de standard blog waarbij je denkt aan “what to wear and what not to wear” of de standaard cliche’s met do’s en don’ts. Ik denk dan aan een vrouw op eigenbenen die leeft in een snelle stad met heel veel uitdagingen, frustratie’s en emoties (trying to keep it together)! Wie is die vrouw in die outfit en wat drijft haar er zo uit te zien. Dat doet mij dan denken, kun je iemand oordelen op zijn uiterlijk?

Carry Bradshaw syndroom

Als vrouw maken we van alles mee en hierbij denk ik aan, geloof, verliefdheid, trouwen, zwanger worden, maar ook de keerzijde van het leven zoals scheiding, overgang of het verliezen van een naaste. Deze veranderingen kunnen een behoorlijke impact hebben in je leven. Hoor je je zelf denken? Hoe ga jij dan om met je uiterlijk wanneer uitdagingen voor je voeten staan? Dit zowel positief als negatief.

Ik zelf heb/had de Carry Bradshaw syndroom. Jullie hebben vast wel gehoord van de succesvolle serie van de 90’s “Sex and the City”. Zo noem ik het dan maar even. Okay Carry Bradshaw ging voor goud als het gaat om de mode. De duurste merken, schulden, achterstanden met betalingen, het liever niet eten voor die nieuwe tas of schoen. Misschien gaat het in jou geval ook niet zo ver, maar we kunnen denk ik allemaal het gevoel delen wat shoppen met je doet. Zoals je emotionele eters hebt, heb je ook emotionele shoppers. Kunnen jou omstandigheden je hiertoe drijven? Is shoppen dan een uit de hand gelopen primaire behoefte waarbij er dan sprake is van een uit het oog verloren prioritering? Meestal ligt het er net aan hoe jij het bekijkt. Daarom wil ik de Carry Bradshaw Syndroom omdraaien: denk dan aan, riscico’s nemen, nieuwe dingen proberen, vastberaden, maar vooral ontdekken wie je bent!

Next Episode

Op deze zaken wil ik de komende tijd samen met jullie verder inzoomen. Ik kijk ook erg uit naar jullie reactie’s en eigen ervaringen. Ik hoop dat je je kunt spiegelen aan deze blog en wij ervaringen met elkaar kunnen delen.
In de tussentijd zal ik highlights met jullie delen op mijn instagram #julesstyling.

See you next time!

Sincerly,
Jules

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie