Fashion And The City

New episode Carrie Bradshaw syndroom  

New episode Carrie Bradshaw syndroom

De afgelopen keer benoemde ik de valkuilen van het“Carrie Bradshaw Syndroom”. De 90’s televisie personage die nogal neurotisch omgaat met mannen, vrienden, haar werk en geld. Carrie Bradshaw ging voor goud als het gaat om de mode. De duurste merken, schulden, achterstanden met betalingen, het liever niet eten voor die nieuwe tas of schoen. Misschien gaat het in jou geval ook niet zo ver, maar we kunnen denk ik allemaal het gevoel delen wat shoppen met je doet.

Eerder had ik aangegeven dat ik dit syndroom anders wil belichten door middel van de juiste intenties. Denk dan aan, riscico’s nemen, Trying out new things, vastberadenheid, maar vooral ontdekken wie je bent!  What’s on your bucklist? Sometimes it’s a matter of letting go of the old and welcome something new?

Trying new things!

Eerder gaf ik aan dat als vrouw we veel te verduren krijgen. Denk aan de verschillende rollen die je hebt als vrouw zoals, singel zijn, echtgenote, moeder, vriendin,collega enz….

De verschillende rollen als vrouw kunnen soms eentonig worden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan een eigen bedrijf starten, een wereldreis maken, of gewoon een make-over! Maar hoe trek je jezelf over de streep?

De eerste stap is toegeven dat het tijd is voor verandering. Tweede stap is dat je onderzoek gaat doen, wie, wat waar wanneer.

Derde stap is dat je je omringt met mensen die je positief gaan stimuleren met woorden als, zet em op, you can do it, waar wacht je nog op?

Throwback to Aussieland! Ik wilde heel graag naar Aussieland maar niet in mijn eentje. Picture this, christmass and new year without close ones? No no no.

Een vriendin had lastminute afgezegd. Ik stond toen voor de keuze; gaan of niet gaan. Gelukkig had ik hele lieve aanmoedigende collega’s en vrienden die mij verzekerde dat ik dit kan en dat het helemaal goed zou komen. Nou en of! Het was een van de leukste tijden die ik heb gehad en zijn mij altijd bijgebleven.

Maar wat houdt ons tegen om nieuwe stappen te ondernemen?

  1. Overmatig plannen
  2. Vrees/Angst (zijn de slechte raadgevers)
  3. Bang om te falen of fouten te maken
  4. Besluiteloosheid waardoor je gaat uitstellen

Het is belangrijk in de spiegel te kijken en beseffen wat je tegenhoud. Alleen dan kun je eraan werken. Ook hierin is het een kwestie perspectief! Door alleen naar Aussieland te gaan leerde ik mezelf heel goed kennen en kwam erachter that i do alright by my self!

Qoute:

Last Episode
Is shoppen dan een uit de hand gelopen primaire behoefte geworden? Meestal ligt het er net aan hoe jij het bekijkt. Het was een super leuke ervaring om Carrie Bradshaw samen met jullie in een nieuw licht te bekijken. Dit is dan ook de laatste episode. Ik heb hele leuke reacties ontvangen but I´m ready to try something new. Voorlopig even niet te veel plannen maar ruimte maken voor nieuwe dingen. Soms moet je het oude loslaten om iets nieuws te kunnen ontvangen. Bedankt voor alle reacties en eigen ervaringen. Ik hoop dat je je hebt kunnen spiegelen aan deze blog en wellicht heb je wat tools in praktijk kunnen brengen. And don´t forget girls with that new challenge comes a matching outfit! Ik ben blij met wat deze platform heeft geboden en met dank aan vrouw op eigen benen!

You can still follow me on instagram #julesstyling.

Sincerly,

Jules

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie