Fashion and the City

New episode Carrie Bradshaw syndroom

Vorige keer benoemde ik de valkuilen van het “Carrie Bradshaw Syndroom”. De 90’s televisie personage die nogal neurotisch omgaat met mannen, vrienden, haar werk en geld. Carrie Bradshaw ging voor goud als het gaat om de mode. De duurste merken, schulden, achterstanden met betalingen, het liever niet eten voor die nieuwe tas of schoen. Misschien gaat het in jou geval ook niet zo ver, maar we kunnen denk ik allemaal het gevoel delen wat shoppen met je doet.

Eerder had ik aangegeven dat ik dit syndroom anders wil belichten door middel van de juiste intenties. Denk dan aan, riscico’s nemen, Trying out new things, vastberadenheid, maar vooral ontdekken wie je bent! Ook in de romantiek, relaties en seks was Carrie samen met haar vriendinnen actief! Are you dressing for the right reasons?

Afbeeldingsresultaat voor sex and the city gif

Lets talk about sex

Eerder gaf ik aan dat als vrouw we veel te verduren krijgen. Denk aan de verschillende rollen die je hebt als vrouw zoals, singel zijn, echtgenote, moeder, vriendin, collega enz….

Ladies it’s time to talk about sex. De serie heet niet voor niks “Sex and the City”! Het beeld wat werd weergeven van verschillende relatie’s, one night stands, maar toch opzoek naar vastigheid (een relatie van commitment en echtheid). Uiteindelijk gebeurd dat wel maar wat ging er aan vooraf! Onnodig verdriet, onzekerheid, emotionele schade maar ook je kleding speelt een rol. Hoe kleed je je en wat voor boodschap geef je weer? Seks gaat veel dieper dan de meeste vrouwen denken. Zeker ook omdat wij het als vrouw zijnde vanuit een emotionele kant bekijken en benaderen. Hoe snel hebben wij de neiging om op de zaken vooruit te lopen? Denk aan huisje, boompje, beestje nadat we na de derde date zeker weten dat hij “The One”is! Ook in deze tijd is er niet veel veranderd. We denken nog steeds zo. Maar hoe is het eigenlijk bedoeld en hoe hoort het? Waar is het begonnen? Om deze vragen beantwoord te krijgen had ik een interview gehouden. Ik ben opzoek gegaan naar een vrouw met verschillende rollen zoals jij en ik.

 

 

 

Mirjam kotadiny

 Vrijdag 30 november 8:30 Hilversum. Via de app en middels voice berichten krijg ik antwoord op de vragen die ik stelde over Seks aan Mirjam. Eigenlijk meer een soort Q & A (questions & answers). Waarom Mirjam? Ze heeft zojuist de studie Basis Psychologie afgerond maar start binnenkort met de studie Seksuologie. Wie is Mirjam? Mirjam is typisch een vrouw met verschillende rollen. Ze is echtgenoot, moeder, collega, coach en Pastors Vrouw. Nou dat zijn flink wat rollen denk ik. Haar echtgenoot is haar highschool sweatheart en zijn ruim 23 jaar samen en al 17 jaar gelukkig getrouwd. Mirjam is mijn Pastor en Coach en een goede vriendin. Ze heeft verschillende interviews gehad over haar leven. Ook zij kent de serie dus was ik benieuwd naar haar mening over romantiek, relaties, seks en kleding zoals het in de serie wordt weergeven.

Questions & Answers

Wat is je fascinatie om de studie seksuologie te volgen: Als Christen stond ik stil bij God, die seks heeft bedacht, dan zou ik er veel vanaf moeten weten. Op de hoogte zijn van alles dus. Zeker omdat het in deze maatschappij zo slecht wordt neergezet. Als Christen moet je je er niet voor schamen en weten waar je over praat. Daarom wil ik er meer van weten en ook om het taboe te doorbreken. Wat vindt je van het beeld dat wordt geschetst in de serie over romantiek, relaties, seks en kleding: romantiek wordt op zich wel mooi in beeld gebracht liggende aan het karakter. Romantiek is echt iemand het hof maken, elkaar dienen en genieten van elkaar op een onschuldige manier. Het onschuldig type dat ook graag wilt trouwen (Charlotte) en het hoofd persoon (Carrie) met mister Big) (we all remember Mr. Big) die het leuk neerzetten. De rest maakt het een beetje plat. Relaties: ik vind dat relaties niet goed worden neergezet niet in de juiste volgorde. Eerst kijken of je seksueel compatible bent, daarna samen misschien wonen en na een bepaalde leeftijd voor de kinderen gaan trouwen. Het is eigenlijk een soort omgekeerde wereld. Relaties worden niet goed neergezet. Niet op de Bijbelse manier, maar ook niet ethisch verantwoorde manier. Ook niet wat de maatschappij nodig heeft. Een veilige basis voor de kinderen waarbij mama en papa voor elkaar gaan. Dit neemt niet weg dat het kapot kan gaan ook als christen, maar de intentie is er wel en wordt ook uitgesproken. Seks: zoals eerder gezegd, veel te plat en iets wat buiten het huwelijk kan. Dit is niet volgens de Bijbelse principes, maar ook niet de maatschappelijke principes, omdat seksualiteit in een stabiele relaties hoort. Je geeft elkaar letter en figuurlijk bloot dat je elkaar serieus kunt verwonden als er geen echte liefde in het spel is. Kleding: ik vindt het geweldig om er leuk uit te zien goed uit te zien. Hier ook aandacht aan te besteden.

 

Let it sink in

Wauw ladies, doet bovenstaande je reflecteren? Is it time to go back to basic? Courtship zoals in the Jane Austen films? Lets not forget Mr. Darcy in “Pride and Prejudice!

Als je denkt aan de karakters in de serie als type vrouw (Carrie, Charlotte, Miranda, Samantha). Which caracter are you? If you look in the mirror what do you see? Have you been chasing intimacy but instead you’ve been feeling empty? Komt het door de verkeerde volgorde? Seks is zeker niet de manier om erachter te komen of je bij elkaar hoort. Het is ook geen rede om kinderen te krijgen en al helemaal niet de lijm om bij elkaar te blijven. Als seks in een gezonde stabiele relatie is, zal het zaaddragend zijn en dienen als bloei in je relatie en hopelijk als natuurlijk gevolg gezinsuitbreiding. Het klinkt een beetje staties? Maybe you should see it as a healthty DETOX smoothie for your heart, body and your soul. Health freaks zijn in deze tijd niet weg te denken. Laten we de allerbelangrijkste gezonde levensstijl niet vergeten.

Afbeeldingsresultaat voor carrie bradshaw quotes

 

Next Episode
Is shoppen dan een uit de hand gelopen primaire behoefte geworden? Meestal ligt het er net aan hoe jij het bekijkt. Ik laat me inspireren door het gedrag van Carrie Bradshaw en spiegel het naar het hedendaagse shopmentaliteit. Volgende keer gaan we dieper in op the woman you are! We gaan er volgende keer verder op inzoomen. Ik kijk ook erg uit naar jullie reactie’s en eigen ervaringen. Ik hoop dat je je kunt spiegelen aan deze blog en wij ervaringen met elkaar kunnen delen.

In the meantime check mijn instagram #julesstyling.

See you next time!

Sincerly,

Jules

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie