Er representatief uitzien zonder veel make-up te gebruiken

Er representatief uitzien wanneer de kou toeslaat, vergt mij iets meer moeite dankzij een blekere huidskleur en wallen. Ik zal dus iets meer moeite moeten doen. In dit blog artikel laat ik zien hoe ik op simpele wijze ervoor zorg dat ik er representatief uitzie, waarbij ik mijn vermoeid en bleke huid camoufleer zonder al te veel make-up.

Says who

Wie ben ik? Ik ben Angela, a.k.a Macblogster. Op macblogster.nl blog ik over de verzorging van mijn kroeshaar en mijn liefde voor make-up. Ik ben bijna 40 jaar en sinds kort ben ik tevens visagist (http://www.laloyvisagie.nl).

 

Bleker dan ik wil zijn

Omdat ik een mengelmoes van Surinaamse afkomst ben, heb ik in de herfst en winter regelmatig last van het gebrek aan zonlicht. Dit zorgt ervoor dat ik er bleker uitzie dan ik graag zou willen. Daarnaast oog ik over het algemeen vermoeider dan in perioden waarin in de zon optimaal schijnt.

 

Vitamine M

 Behalve dat ik extra vitamine D slik op de momenten dat de ‘R in de maand is’, ben ik in de afgelopen jaren make-up gaan gebruiken om mijn bleke en vermoeide blik te camoufleren. Vitamine D ain’t enough, ik heb toch ook echt ietwat vitamine M(ake-up) nodig.

 

Er representatief uitzien

Bekijk de twee onderstaande filmpjes als je wilt weten waaruit mijn vitamine M bestaat. De tips die je meekrijgt in de filmpjes kun je zelf ook gemakkelijk toepassen op momenten waarbij er van je wordt verwacht dat je er representatief uitziet.

Zonder er té opgemaakt uit te zien

Het eerste filmpje is gericht op het camoufleren van vermoeidheid op simpele wijze zonder dat je er té opgemaakt uitziet:

 

 

Let’s start!

Omdat ik getint ben, gebruik ik onder andere een subtiele brons-oranje blush. De reden waarom ik deze kleur gebruik is omdat het mijn huidskleur complementeert en het warmer doet ogen. Als je zelf ook getint bent of een donkere huidskleur hebt, adviseer ik je om ook een blush in deze kleur range te gebruiken. Je kunt eventueel ook een bronzer gebruiken met een shimmer (glans) erin.

Blush tips

Als je een lichtere huidskleur hebt, adviseer ik je om een oud roze of koraal kleurige blush te gebruiken, afhankelijk van de ondertoon van je huidskleur. Vind je dit te moeilijk om te te beoordelen, gebruik dan een lichtkleurige bronzer met een shimmer.

TIP: Mocht je je afvragen waar je exact blush moet aanbrengen, bekijk dan dit blog artikel: blush aanbrengen (link: https://macblogster.nl/make-up-diy-waar-breng-je-in-godsnaam-blush-aan/)

 

Er minder bleek uitzien

In het tweede filmpje laat ik zien hoe je een matte bronzer aanbrengt om ervoor te zorgen dat je er minder bleek uitziet. Zelf gebruik ik een bronzer die hooguit één tot twee tinten donkerder is dan mijn eigen huidskleur. Dit doe ik om een subtiel effect te creëren, zonder vlekkerig te ogen:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie