Dress for success ; dress to EXPRESS!

Fashion, ik ben er dol op. Als klein meisje wilde ik alleen maar felgekleurde kleding aan. Ik was als tropisch tweejarig meisje nogal uitgesproken in wat ik wel en niet aan wilde.
Ik kon nog niet echt praten, maar ik kon wel communiceren. Mijn moeder vertelt nu nog lachend dat ik begon te huilen bij donkere kledingstukken en gekleurde kledingstukken mocht zij mij wel aantrekken. Er is niet zo veel veranderd.

Succes.
Succes. Wat is dat nou eigenlijk, succes. Het klinkt enerzijds goed, maar soms ook snel, flitsend en glad. Soms krijg ik van het woord succes ook jeuk! De drang naar succes kan ons de nodige stress opleveren. De maatschappij legt ons al heel vroeg een bepaalde druk op om maar zo jong mogelijk al te slagen. Slagen waarin? Snel veel geld maken? We komen voor veel keuzes te staan.

Onderzoek wijst uit dat de jeugd al op vroege leeftijd een burn-out krijgt. Ik ben geen uitzondering

De workshop
Na een heftige periode in mijn leven kreeg ik een vrijwilligers functie bij IamSHERO.
En alweer een aantal jaar ben ik onderdeel van dit super leuke team van 8 meiden.
We zijn een stichting uit Brabant, we organiseren evenementen en begeleiden jonge vrouwen met hun ondernemersdroom. Het zijn mooie, jonge vrouwen met veel potentie. Maar ze hebben ook zo hun angsten, hun beperkende overtuigingen en hun ‘money-struggles’. Door op een vriendelijke manier met ze mee te reizen op hun levenspad, staan we ze bij in leefgebieden waar zij dat nodig hebben. Heel relaxed en laagdrempelig. En zelf raakte ik ook gemotiveerd en ik ben dit jaar mijn eigen onderneming gestart: Find YOUR way to shine. Succesvol zijn op een manier die bij jou past.

sparkleLaat me je meenemen naar het begin van dit jaar.

Al een langere tijd kriebelde het. Ik wil ‘hier’ meer mee doen. Ik wil een jongere doelgroep en een doelgroep van mijn leeftijd bereiken. Ik wilde mijn verhaal vertellen, ik voel dat dit nodig is.
Ik wilde delen wat ik had geleerd. Ik zag zoveel (jonge)vrouwen worstelen met hun mindset en hun onzekerheden.
Ik volgde samen met de getalenteerde garderobestyliste Arian Vreugd een Dresscoach opleiding bij Glancy van Elst van www.glancy.nl. Daar leerde ik om vrouwen te coachen met als tool: Fashion. Want zeg nou eerlijk…wat is nou leuker dan fashion?

En nu geef ik de workshop dress for succes; Dress to EXPRESS.
Tijdens deze workshop leer ik vrouwen om te stralen van binnen en van buiten. Samen met de vrouwen die deelnemen kijk ik naar wat succes voor hen inhoudt. We stellen samen haalbare doelen, kleine doelen. We zijn snel geneigd om te grote doelen te stellen om ze vervolgens niet te halen. We richten ons niet alleen op de binnenkant, maar ook op de buitenkant. Want wat je wilt uitstralen is net zo belangrijk. Hoe kom ik over? En hoe draag ik uit wat ik wil uitstralen of vertellen. Veel vrouwen willen kracht uitstralen. Ik leer ze hoe je dat doet met je kleding.

Met een groep van minimaal 6 vrouwen kijken we naar je kledingstijl, naar je lichaamsvorm en naar welke kleuren het beste bij je passen. Na afloop heb je alles weer even helder voor ogen:
Wat betekent succes voor me, hoe stel ik een doel om dit succes te kunnen bereiken, wat straal ik uit, wat wil ik uitstralen en hoe vertaal ik dit in mijn kleding. Welke boodschap wil ik overbrengen op de ander. Wil je bijvoorbeeld meer kracht uitstralen? Dat kan! Je kunt op een leuke manier met stoffen en met kleuren spelen.

we doen een aantal leuke oefeningen, we maken een moodboard en je krijgt je analyse mee naar huis.
Een ware boost voor jouw zelfvertrouwen. Je bent ECHT weer in staat om jezelf te laten zien en je succesverhaal te vertellen doormiddel van je kleding. Fashion is een kunstvorm waar je heel goed een verhaal mee kan vertellen.

De workshop geven is een feestje. Ik zie vrouwen groeien en dichter tot elkaar komen.

In een volgende blog vertel ik hierover meer.
Ik wil deze blog graag afsluiten met twee mooie quote’s van mijn favoriete dichteres en schrijfster Maya Angelou:

“My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor and some style”

En tot slot:
“Succes is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it”

Liefs Marina
Mama van een koekiemonster-zoon van 9 en een meisje van 8 weken die ‘obsessed’ is van melk. Ik ben druk bezig met mijn eigen onderneming en met de lancering van mijn nieuwe website.

Ben je benieuwd naar wat ik in het dagelijkse leven doe?
Neem in de tussentijd alvast een kijkje op: https://www.instagram.com/inanotherlight_/

Ps. Wat betekent succes voor jou?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord